Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Zviedrijas hokejisti uzvar Čehiju; Šveice grauj Dāniju

Zviedrijas un Šveices vīriešu hokeja izlase svētdien izcīnīja uzvaras pasaules čempionāta apakšgrupu turnīra otrās kārtas noslēgumā.

Zviedrija Tamperē B apakšgrupā ar rezultātu 5:3 (1:1, 3:1, 1:1) uzvarēja Čehiju.

Ar spēcīgu metienu no zonas vidus čehus septītajā minūtē vadībā izvirzīja Davids Krejči, bet 36 sekundes pirms pirmā perioda beigām Rasmuss Asplunds vairākumā bija precīzs vārtu priekšā - 1:1. 

Otrā perioda pirmajā pusē sešu minūšu laikā rezultāts kļuva 4:1 Zviedrijas izlases labā. Vispirms bez ripas apstādināšanas precīzi no iemetienu apļa meta Emīls Bemstrēms, turpinājumā Matīass Brome pārspēja čehus ar plaukstas metienu, bet noslēgumā Asplunds izmantoja izgājienu vienatnē pret vārtsargu.

Karela Vejmelka vārtos vietā stājās Mareks Langhamers, kurš otrajā periodā bija nepārspēts. Divarpus minūtes pirms došanās pārtraukumā Tomāšs Kundrāteks, neapstādinot ripu, izpildīja precīzu metienu vairākumā - 2:4.

Trešās trešdaļas piektajā minūtē ātru pretuzbrukumu ar zibenīgu metienu noslēdza Antons Bengtsons, bet pusminūti vēlāk Matejs Blūmels raidīja ripu tukšā vārtu stūrī, Magnusam Hellberjam nepaspējot pārvietoties vārtos.

Jau ziņots, ka pirms tam Norvēģija ar rezultātu 4:3 (1:0, 2:0, 0:3, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Lielbritāniju, bet ASV ar rezultātu 3:2 (0:1, 1:1, 1:0, 1:0) papildlaikā uzvarēja Austriju. Latvijai nākamā spēle paredzēta pirmdien ar Norvēģiju.

B apakšgrupā augšgalā ar sešiem punktiem divos mačos ir Somija un Zviedrija, trešo vietu ar pieciem punktiem ieņem ASV, trīs punkti ir Čehijai, divus punktus divos guvusi Norvēģija, viens punkts ir Lielbritānijai un Austrijai, bet bez punktiem divās spēlēs ir Latvija.

Tikmēr Šveice Helsinkos A apakšgrupā ar 6:0 (1:0, 4:0, 1:0) sagrāva Dāniju.

Dāņi Šveices ātrumam spēja pretoties tikai pirmajā periodā, kuru zaudēja ar 0:1, vārtus gūstot Fabrisam Hercogam. Otrajā periodā starp Timo Maiera un Filipa Kuraševa vairākumos gūtajiem vārtiem atzīmējās Piuss Zaters un Janis Mozers. Trešajā nogrieznī vēl vienu vairākumu realizēja Deniss Malgins - 6:0.

Leonardo Dženoni Šveices izlases vārtos atvairīja visas 19 dāņu mestās ripas, kamēr Malgins cīņu pabeidza ar četriem rezultativitātes punktiem.

Dienas pirmajā spēlē Kanāda A apakšgrupas duelī ar rezultātu 6:1 (1:1, 3:0, 2:0) uzvarēja Itāliju, bet otrajā mačā Francija ar 2:1 (0:1, 2:0, 0:0) uzvarēja Kazahstānu.

Šajā grupā seši punkti divās spēlēs ir Šveicei un Kanādai, trīs punktus guvušas Dānija, Francija, Vācija un Slovākija. Bez punktiem ir Kazahstāna un Itālija, kurām aiz muguras divi dueļi.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) atstādināja no IIHF rīkotajām sacensībām visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un klubus. Krievijas un Baltkrievijas vietā spēlēs Francija un Austrija, kuras bija rangā visaugstāk esošās izlases no valstīm, kam nebija paredzēts spēlēt augstākajā divīzijā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra vājākās komandas atšķirībā no pagājušā gada pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Slovēnija un Ungārija.

2022.gada pasaules čempionāts Somijā norisināsies no 13. līdz 29.maijam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi