Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

139 sportistu konkurencē desmit klasēs noskaidroti Latvijas čempioni motokrosā

139 sportistu konkurencē desmit klasēs nedēļas nogalē Dobelē tika noskaidroti Latvijas čempionāta uzvarētāji motokrosā, ziņo Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

Jau ziņots, ka svētdien Dobelē "Ceļa ēzeļu" mototrasē Latvijas čempionāta noslēdzošajā posmā motokrosā startēja sportisti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas un par uzvarētāju MX1 klasē kļuva Kārlis Sabulis ("MX Moduls").

Laika apstākļi sportistiem netraucēja, trase bija sausa un tehniski sarežģīta.

"Trase bija saīsināta, tā bija ātrāka, bet kopumā bija "forši". Pirmajā braucienā pieļāvu kļūdu, kā rezultātā startā aizbraucu no piektās pozīcijas. Kamēr apdzinu visus priekšā esošos konkurentus, Toms Macuks bija man priekšā jau aptuveni 10 sekundes. Tad atlika nobraukt otrajam. Otrajā braucienā turēju līdzi Macukam, bet zināju, ka man lieki nav jātrako, zināju, ka varu stabili nobraukt otrais un ar to man arī pietika, lai iegūtu Latvijas čempiona titulu MX1 klasē," LaMSF citē uzvarētāju.

Ceturdien Sabulis ar komandu dodas uz Itāliju, kur 25. un 26.septembrī notiks Nāciju kauss motokrosā.

"Piektdien ir jābūt Itālijas pilsētā Mantujā, izstaigāsim, apskatīsim, kas jauns trasē. Tā mums visiem trim ir zināma, esmu tur startējis gan pasaules, gan Eiropas čempionātā. Macuks arī ir piedalījies sacensībās, bet Mairis Pumpurs tur ir aizvadījis treniņus," stāsta Sabulis.

MX1 klasē vicečempiona titulu izcīnīja Macuks ("Rodeo MX"), bet trešo vietu - iguanis Indreks Megi ("Salacas kauss").

"MX Amatieri Open 450" klasē teicamu sniegumu visos četros čempionāta posmos rādīja Latvijas čempions Leons Kozlovskis ("MX Ādaži").

Viņš pastāstīja, ka viss izdevās tieši tā, kā viņš bija plānojis: "Katrā posmā bija savādāka konkurence, šī nav mana veterānu klase, šeit brauc dažāda vecuma sportisti. Uzdevumu izpildīju - visi braucieni uzvarēti un viss ir "forši". Dobelē liels pārsteigums bija tas, ka kvalifikācijas braucienā bija ieradušies 49 dalībnieki. Tiešām prieks par tik daudziem."

Kozlovskis piekrīt, ka "visas Latvijas čempionāta trases bija sagatavotas ļoti labi. Alojā, protams, patraucēja stiprais lietus, jo bija lieli dubļi. Ape ir mana favorīttrase, tur viss bija lieliski. Cēsīs trase bija sagatavota perfekti, bet kopumā Latvijas čempionāts aizvadīts godam."

"MX Amatieri Open 450 klasē" par Latvijas vicečempionu kļuva Mārtiņš Marķitāns ("MX Factory Latvia"), un trešo vietu ieņēma Jānis Mironovs ("Camk Latgale").

Latvijas čempionāta ieskaitē pēc četriem posmiem "Q Open" klases uzvarētājs ir Matīss Palēvics ("Rodeo MX"), kuram Dobeles posms nebija no veiksmīgākajiem, jo otrā brauciena startā viņš piedzīvoja smagu kritienu.

"Pirmajā braucienā "izcēlu" startu, tad ar igaunijas sportistu Kevinu

Sāru pacīnījāmies kādus trīs apļus. Palaidu viņu priekšā, sāku braukt drošajā režīmā, lai nobrauktu līdz galam, uzvarētu un iegūtu Latvijas čempionāta titulu," tiek citēts Palēvics.

Otrā brauciena startā sportists ar Sāru sadūrās, un otrais brauciens abiem līderiem beidzās, īsti nesācies.

"Mums abiem visi kauli ir veseli, bet kārtīgi sasitāmies. Šogad nobraucu visus braucienus stabili. Kopumā sezona bija laba, arī tehnika kalpoja labi. Tālāk gatavojamies Nāciju kausam, kas oktobra sākumā notiks Francijā," saka Palēvics.

Latvijas čempionātā "Q Open" klasē otro vietu ieņēma Atis Breds ("Gulbenes Moto") un trešo - Andris Ciršs ("MX Ādaži").

Latvijas čempiona titulu pēc četriem aizvadītiem posmiem Alojā, Apē, Cēsīs un Dobelē "MX 85" klasē izcīnīja Jānis Mārtiņš Reišulis ("KTM Motofavorīts"), kurš sestdien Itālijā startēja Eiropas čempionāta finālā un ieguva otro vietu, bet dienu vēlāk jau stājās uz starta Dobelē.

Otrajā vietā kopvērtējumā finišēja Markuss Kokins ("MX Moduls") un trešajā - Romeo Pikands ("Salacas kauss").

"MX85 B" klasē šogad uzvaru izcīnija Rūdolfs Krūmiņš ("VV Moto Racing Team"), otrais bija Rems Šarovs ("Camk Latgale") un trešais - Alekss Grinjo ("VV Moto Racing Team").

Par Latvijas čempionu "MX125" klasē kļuva Kārlis Alberts Reišulis ("Kristera Serģa Motoklubs"), otrais finišēja Uldis Freibergs ("F.F.F.") un trešais Tristans Uiga no Igaunijas.

"MX2 Juniori" klasē šogad visātrākais bija Aleksis Araids ("Rodeo MX"), aiz sevis atstājot Markusu Danielu Jauntirānu ("Motosports RT") un Kārli Robertu Elksni ("MX Ādaži").

"MX2" klasē čempiona titulu izcīnīja Kristers Drevinskis ("Rodeo MX"), aiz sevis atstājot Mairi Pumpuru ("Kristera Serģa Motoklubs") un Arnoldu Sniķeri ("MX Factory Latvia").

"MX Amatieri Open 250" klasē par Latvijas čempionu kļuva Sandis Aļeksējevs ("DAKO Ziemeļvidzeme"), otrajā vietā šogad ierindojās Rolands Bleidels ("Moto Mafia") un trešajā vietā - Kristaps Smiltnieks ("KTM Motofavorīts").

"B/V Open" klasē par Latvijas čempioniem kļuva Kristofs Santermans un Elvijs Mucenieks ("Rambas R"), vicečempioniem - Jānis Daiders un Lauris Daiders ("Salacas kauss"), bet trešajā vietā ierindojās Daniels Lielbārdis un Bruno Lielbārdis.

Klubu komandu vērtējumā uzvaru šogad izcīnīja "Ventspils motoklubs Rodeo".

"Dobelē pielikām punktu Latvijas čempionāta sezonai, kā arī nervu spriedzītei, kas bija katrā no posmiem. Ne jau visos posmos sportistiem gāja gludi. Tāpat bija ķibeles, kurām ātri bija jāmeklē risinājums. Ar to tikām veiksmīgi galā, acīmredzot šoreiz labāk nekā pārējās komandas. Arī vakar mūsu "Q Open" klases līderis Palēvics saķērās ar igauni Sāru un otrajā braucienā neturpināja braucienu. Tāpat Tomasam Šaicānam bija tehnikas problēmas," saka kluba vadītājs Arvis Sanders, piebilstot, ka motokross ir tehnisks sporta veids, kurā var notikt jebkas un jebkurā posmā, un ka nekad nevar būt ne par ko pārliecināts, kamēr neredz finiša karogu.

"Visas pārējās komandas, kuras arī ir izcīnījušas vietu uz goda pjedestāla, cīnījās līdzvērtīgi. Rezultātu ziņā Dobeles posms mums nebija veiksmīgākais, bet šoreiz savu uzdevumu izpildīja tie, kuri iepriekšējos posmos neuzrādīja tik augstvērtīgu rezultātu. Mēs esam pirmie, par to ir liels prieks. Tas ir liels komandas darbs, kuru bieži vien citi no malas nemaz neredz," saka Sanders.

Otrajā vietā kopvērtējumā ierindojās motoklubs "Salacas kauss", bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa motokluba "Rambas R" pārstāvis.

Sacensību organizators Māris Sniķers ("MX4 Dobele") apliecināja, ka skatītāju bija daudz un sportistu arī bija optimālais skaits. Sportistiem, kuri nekvalificējās finālbraucieniem, papildus tika noorganizēts "gandarījuma brauciens".

Organizators atzīst, ka kopumā trasi izdevās sagatavot, kā bija iecerēts, un stāsta, ka iIzveidojām vēl papildu elementus, par kuriem sportisti bija pārsteigti, jo bija kaut kas jauns. Katru gadu veicam kādas izmaiņas.

Amatieru solo klasē paralēli tika organizēta arī "Dobeles Dzirnavnieka" kausa izcīņa "Amatieriem 40+" un "Veterāniem 50+" klasei.

Latvijas čempionāta ceturtajā posmā labāko trijniekā ierindojās šādi motosportisti:

"MX 85" klasē - J.M. Reišulis ("KTM Motofavorīts"), Pikands ("Salacas kauss"), Raivo Laicāns (AMK "Bieriņi");

"MX 85B" klasē - Krūmiņš ("VV Moto Racing Team"), Grinjo ("VV Moto Racing Team"), Šarovs ("Camk Latgale");

"MX125" klasē - K.A.Reišulis ("Kristera Serģa Motoklubs"), Freibergs ("F.F.F."), Roberts Lūsis ("Motokurzeme");

"MX2 Juniori" klasē - Kauliņš (MX ""Factory Latvia"), Aleksis Araids ("Rodeo MX"), Markuss Daniels Jauntirāns ("Motosports RT");

"MX1" klasē - Macuks ("Rodeo MX"), Sabulis ("MX Moduls"), igaunis Karels Kutsars ("Rodeo MX"); 

"MX2" klasē - Pumpurs ("Kristera Serģa Motoklubs"), 2. Drevinskis ("Rodeo MX"), igaunis Kārels Tilks ("Somerpalu MK");

"MX Amatieri Open 450" klasē - Kozlovskis ("MX Ādaži"), 2. Raivis Eikmanis ("Rambas R"), Jurģis Žukas ("Saldus motoklubs");

"MX Amatieri Open 250" klasē - Sandis Aļeksējevs ("DAKO Ziemeļvidzeme"), Bleidels ("Moto Mafia"), Smiltnieks ("KTM Motofavorīts");

"Q Open" klasē - Laurīns Mikalausks no Lietuvas (bez kluba), Kārlis Neija ("Gulbenes Moto"), Breds ("Gulbenes Moto");

"B/V Open" klasē - J.Daiders un L.Daiders ("Salacas kauss"), Santermans un Mucenieks ("Rambas R"), Jānis Jegorovs un Pēteris Jegorovs ("Rambas R");

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi