Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

LMT Autosporta Akadēmija izsludina apmācību programmu rallija stūrmaņiem

LMT Autosporta Akadēmija (LMT AA) sadarbībā ar Biķernieku komplekso sporta bāzi (BKSB) atklāj Latvijas autosportā nebijušu apmācību programmu – seminārus rallija stūrmaņiem. Semināru mērķis ir palīdzēt autorallija ekipāžām un īpaši to stūrmaņiem padziļināti izprast autorallija specifiku un uzlabot praktiskās iemaņas virtuālajā simulatorā.

Apmācību programmu vadīs Dainars Dambergs, LMT AA vadītājs un autorallija stūrmanis ar 40 gadu pieredzi, kopā ar mentoriem – pasaules čempionāta rallijā dalībniekiem, LMT AA ekipāžas sportistiem Mārtiņu Sesku un Andri Mālnieku.

"Stūrmanis ir rallija pilota acis, un komandas darbā viņa pienesums ir tieši puse no uzvaras. LMT AA seminārus apmeklēt aicināti rallija stūrmaņi ar nelielu pieredzi un tie, kuri vēlas paplašināt savu redzesloku un zināšanas. Ir svarīgi, lai rallija entuziasti trasē justos droši un pārliecināti par savām spējām. Tāpēc esam izstrādājuši unikālu apmācību un treniņu programmu kopā ar Biķernieku komplekso sporta bāzi ar mērķi attīstīt autoralliju un dot iespēju izpausties jauniem talantiem," stāsta  Dainars Dambergs.

Semināru teorētiskajās apmācībās autosportisti varēs dziļāk izprast autorallija specifiku un noteikumus, uzzināt, kā uzlabot ekipāžas savstarpējo sadarbību, apgūt stenogrammas pamatprincipus un tās pasniegšanas veidus.  Savukārt praktiskajās nodarbībās – pārbaudīt savas prasmes virtuālajā simulatorā, izslēdzot riskus, ar ko braucēji un viņu automašīnas saskaras trasē.

Autosportisti Mārtiņš Sesks un Andris Mālnieks rallija simulatoru izmantojuši treniņos un atzīst, ka tas ir veids, kā starpsezonā kopīgi uzlabot sīkas nianses tehnikā un arī izbraukt trases Somijā, Čīlē un Vācijā, neesot uz vietas.

“Gatavojoties pasaules rallija čempionātam, braukšana simulatorā ir labs treniņš, lai uzlabotu pilota un stūrmaņa sadarbību, uzturētu sevi formā. Simulatorā rallija pilotam iespējams apgūt un uzlabot reakciju, eksperimentēt ar braukšanas stilu un ātrumu – jo virtuālā realitāte piedod kļūdas," stāsta M. Sesks.    

LMT AA teorētiskās rallija stūrmaņu apmācības sāksies no 14. novembra, kam sekos arī praktiskās nodarbības simulatorā Biķernieku trasē gada nogalē. Visi interesenti ir aicināti pieteikt dalību semināros LMT AA Facebook lapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi