Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Red Bull nocopējuši Stiga dēlu

“Red Bull Racing” junioru programmai ar nākamo sezonu būs jauns dalībnieks – slavenā zviedru rallija pilota Stiga Blomkvista dēls Toms.

Zviedrs, brits vai jaunzēlandietis?

Vispirms šajā stāstā laikam jātiek galā ar nacionālo piederību. Stigs Blomkvists, kurš septiņas reizes ir pamanījies uzvarēt Zviedrijas rallijā, ir zviedrs un tik tālu viss ir vienkārši. Tomēr 1984.gadā, kad Blomkvists ne tikai izcīnīja uzvaru Jaunzēlandes rallijā ar “Audi Quattro” kļūstos arī par WRC čempionu, Stigs Jaunzēlandē satika savu nākamo sievu Kimu, ar kuru 1988.gadā pārcēlās uz dzīvi Lielbritānijā, kur arī 1993.gada 30.novembrī piedzima Toms Leonards Blomkvists. Tomēr no 2000. līdz 2009.gadam Toms ar māti atgriezās Jaunzēlandē, kur Oklendā arī sākās viņa karjera ar startiem kartinga sacensībās. Tagad Toma Blomkvista pasē ir divas pilsonības – britu un jaunzēlandiešu.

Spožais sākums

Pēc karjeras kartinga čempionātos, Toms sāka startus “Toyota Racing” formulu sērijās Jaunzēlandē, kur tobrīd dominēja cits kiwi – Mičs Evanss, ar kuru iepazīstinājām EMAG.F1.LV 2012.gada septembra numurā un kurš pērn kļuva par GP3 čempionu. Toms 2009.gadā 15 gadu vecumā devās uz Zviedriju pie sava tēva un sāka startus vietējā “Formula Renault 2.0″ čempionātā un paralēli arī “Formula Renault 2.0 NEC” čempionātā. Abās sērijās jaunais brits/kiwi izcīnīja trešo vietu. Pēc īpašas atļaujas (vecuma dēļ) viņš tika pielaists divām sacīkstēm Formula Renault UK ziemas čempionātā, kur abos posmos izcīnīja uzvaras. 2010.gadā Toms saņēma arī atzinību no Britu Sacīkšu Braucēju Kluba un iekļuva “McLaren Autosport Award” finālistu vidū.

“McLaren” noguļ savu iespēju?

Visai interesanti, ka parasti “McLaren Autosport Award” balvas spilgtākie finālisti arī paliek “McLaren” redzeslokā, turklāt Blomkvists 2012.gadā pievienojās arī “McLaren” pilotu attīstības programmai, tomēr šoreiz “Red Bull” ir pasteigušies pirmie piedāvāt ilgtermiņa saistības.

2011.gadā Blomkvists startēja Vācu F3 čempionātā ar “Performance Racing” komandu. Tomam bija jācīnās pret spēcīgākām komandām, tomēr neskatoties uz to viņš kopvērtējumā atradās 3.vietā, kad Lauzicringa sacīkstes startā tika piedzīvota avārija, kas pielika punktu sezonai – mugurkaula trauma. Bija nepieciešami vairāki mēneši līdz jaunais pilots atgriezās ierindā.

Pērn Blomkvists startēja European Formula 3 čempionātā, kur pārstāvēja “Ma-con Motorsport” komandu un izcīnīja septīto vietu. “Red Bull” plānos ietilpst 2013.gada sezonā turpināt startus F3 Euroseries, tikai šoreiz 19 gadus jaunais Toms pārstāvēs Antonio Ferāri vadīto “EuroInternational” komandu. Ar interesi pasekosim līdz Toma Blomkvista karjerai – vai slavenā rallista dēlam izdosies pietuvoties F1 un, ja izdosies, vai “McLaren” nebūs jānožēlo, ka nav ciešākām saitēm piesējuši sev jauno zvaigzni?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Karalis uz māla kājām

Ja tā bija pēdējā reize, es to izbaudīju – mājienu par iespējamo atgriešanos slavenajos Rolāna Garrosa māla kortos pēc izstāšanās no Francijas atklātā čempionāta (French Open) jau pirmajā kārtā d...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi