Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Al-Atija uzvar Dakaras ceturtajā posmā un palielina vadību kopvērtējumā

Katarietis Nasers Al-Atija ceturtdien uzvarēja prestižā Dakaras rallijreida ceturtajā ātrumposmā un palielināja vadību vieglo automašīnu kopvērtējumā.

Ar Toyota spēkratu braucošais Al-Atija ceturtdien svinēja panākumu nedaudz vairāk kā 400 kilometru ātrumposmā, finišā par vienas minūtes un 52 sekunžu tiesu apsteidzot 13 kārtējo šo sacensību uzvarētāju Stefanu Peteranselu no Francijas, kurš sacenšas ar Mini automašīnu.

Savukārt trešais bija vēl vienas Mini komandas pārstāvis Jakubs Pržigonskis no Polijas.

Neveiksmīgāk nostartēja deviņkārtējais pasaules čempions rallijā Sebastjans Lēbs no Francijas, kurš uzvarēja otrajā posmā. Sportistam, kurš kā privāts braucējs sacenšas ar Peugot automašīnu, ceturtdien trīsreiz plīsa riepa, finišēja vairāk nekā 12 minūtes aiz uzvarētāja un kopvērtējumā atrodas vien sestajā vietā.

Vieglo automašīnu kopvērtējumā Al-Atija tuvāko sekotāju Peteranselu apsteidz jau par astoņām minūtēm un 55 sekundēm, kas viņam pamazām ļauj tuvoties otrajai uzvarai Dakarā. Viņš tajā uzvarējis 2011. un 2015.gadā.

"Esmu diezgan apmierināts. Uzvarēju šajā posmā, kurā bija svarīgi, lai pārāk daudz neatpalieku no Peteransela," pēc panākuma teica Al-Atija. "Tiesa, līdz rallijreida beigām vēl ir kāds laiciņš."

Tikmēr motobraucēju ieskaitē uzvaru ceturtajā posmā guva amerikānis Rikijs Brebeks (Honda), kurš tādējādi pārņēmis vadību arī motociklu ieskaitē. Ceturtdien viņš par sešām minūtēm un 19 sekundēm apsteidza austrieti Matīasu Valkneru (KTM), kamēr trešais bija austrālietis Tobijs Praiss (KTM).

Kopvērtējumā Brebeks par divām minūtēm un 19 sekundēm apsteidz iepriekšējo līderi, čīlieti Pavlo Kvintanilju (Husqvarna), kamēr trešais, atpalikdams vēl divas minūtes ir Praiss.

Šī gada Dakaras rallijreids desmit posmu garumā noslēgsies 16.janvārī.

Iepriekšējā gadā Dakaras rallijreidā vieglo automašīnu konkurencē otro reizi karjerā uzvarēja spānis Karloss Sainss, kamēr motociklu konkurencē pirmo reizi labākais bija austrietis Matīass Valkners.

Slavenais rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā debitēja Dienvidamerikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi