Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Al-Atija uzvar Dakaras rallijreida otrajā posmā

Kataras autosportists Nasers Al-Atija trešdien izcīnīja uzvaru rallijreida Dakara otrajā posmā vieglo automobiļu klasē.

Trīskārtējais čempions Al-Atija, kurš startē ar "Toyota" spēkratu, 457 kilometru garo posmu veica četrās stundās trīs minūtēs un 14 sekundēs.

Divas minūtes un 53 sekundes viņam zaudēja 13 titulu īpašnieks Stefans Petransels no Francijas, bet deviņas minūtes un 17 sekundes lēnāks bija pērnā gada uzvarētājs Karloss Sainss (abi - "Mini").

"Šodien braucām tik ātri, cik vien iespējams, un viss nostrādāja ļoti labi. Riepas un mašīna bija teicamā stāvoklī, kas ļāva turēt labu tempu no starta līdz finišam, turklāt iztikām bez kļūdām. Priekšā vēl garš ceļš, taču sākums ir labs," secina Al-Atija.

Līderis pēc otrā posma ir Petransels, kurš par sešām minūtēm un 37 sekundēm apsteidz Sainsu un par deviņām minūtēm un 14 sekundēm ir priekšā Al-Atijam.

Motociklu klasē visātrāk posmu veica spānis Hoans Barreda ("Honda") - viņam distances pieveikšanā vajadzēja četras stundas 17 minūtes un 56 sekundes. Komandas biedrs un pērnā gada čempions Rikijs Breibeiks no ASV atpalika trīs minūtes un 55 sekundes, bet ar "Husqwarna" braucošais čīlietis Pavlo Kintanilja bija sešas minūtes un divas sekundes lēnāks.

Pirmajā vietā kopvērtējumā ir Barreda, sešas minūtes un 23 sekundes atpaliek Breibeks, bet vēl 14 sekundes lēnāks ir botsvānietis Ross Brenčs ("Yamaha").

"Dakaras" rallijreids norisinās 43.reizi, un otro reizi pēc kārtas tās notiek Saūda Arābijā. Rallijreids prologa un 12 posmu garumā noslēgsies 15.janvārī Džidā.

Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja Spānijas autosportists Karloss Sainss ("Mini"), bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca Rikijs Breibeks no ASV ("Honda").

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts. Tomēr jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

1979.gadā starp Parīzi un Senegālas galvaspilsētu Dakaru uzsāktais izturības brauciens pagājušajā gadā pirmo reizi pēc desmit gadiem Dienvidamerikā pārcēlās uz Saūda Arābiju, izraisot cilvēktiesību organizāciju dusmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi