Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Arī Baumanis startēs jaunā komandā - Štola vadītajā STARD

Viens no vadošajiem Latvijas rallijkrosa braucējiem Jānis Baumanis nākamajā sezonā pasaules čempionātā prestižākajā SuperCar klasē startēs pazīstamā austrieša Manfrēda Štola vadītajā komandā STARD (Stohl Advanced Research and Development), otrdien paziņoja latvietis.

Baumanis brauks ar Ford Fiesta RXS spēkratu un viņa komandas biedrs arī nākamajā sezonā būs krievu rallijkrosa braucējs Timurs Timerzjanovs.

"Tā ir patīkama sajūta - atkal ar Štola palīdzību startēt SuperCar klasē. Viņa birojā pērn parakstīju līgumu ar Austria, bet tagad ar STARD komandu. Tagad esmu atpakaļ tajā vietā, kur viss sākās. Nākamajai sezonai ir lieli plāni, un es jūtos labi sagatavojies," pasaules čempionāta rīkotāji citē Baumani.

"Sagaidu, ka pieredze un zināšanas, ko ieguvu pērn braucot ar Štola būvēto auto man palīdzēs arī šosezon. Darīšu visu, lai mans solījums "nākamreiz", šoreiz arī piepildītos," uzsver Timerzjanovs.

"2015.gadā piedalījos pasaules čempionātā rallijkrosā kā pilots, pēc tam kļūstot par lielu šī sporta veida līdzjutēju. Tikai loģisks turpinājums bija padziļināti pievērsties rallijkrosam, kas piedāvā iespējas jebkuram braucējam - no grants līdz šosejai. Mūsu grupa, jo īpaši STARD kā galvenā struktūra, ieguldām savu uzmanību motoru sporta izpētē un attīstībā. Ņemot vērā pieprasījumu, izveidojām konkurētspējīgu Ford Fiesta RXS spēkratu. Oktobra beigās mums bija tik daudz pieprasījumu, ka izlēmām paši izveidot savu rallijkrosa pasaules čempionāta komandu," stāsta Štols.

Iepriekšējā sezonā Baumanis aizvadīja pirmo pilno gadu pasaules rallijkrosa čempionātā prestižākajā SuperCar klasē, pārstāvot Austria vienību. Latvietim sezona padevās gana atzīstama, jo viņš tās noslēgumā kopvērtējumā ierindojās dalītā devītajā vietā.

Kā aģentūrai LETA atklāja Baumanis, Austria vienība piedāvājusi turpināt sadarbību arī uz šo sezonu, taču, vēloties tikt pie lielākām iespējām cīnīties par labākiem rezultātiem, latvietis izvēlējās doties citu ceļu.

Štols pirms diviem gadiem kopā ar Maksu Puheru izveidoja Austria vienību, 2015.gada sezonas pēdējā posmā tā gada Eiropas čempionam Super 1600 klasē Baumanim iedodot iespēju piedalīties sacensībās SuperCar klasē. Baumanis šajā posmā izcīnīja ceturto vietu, bet nākamajā gadā viņš jau pilnu sezonu aizvadīja Austria vienībā.

Tikmēr Štols pirms pērnās sezonas aizgāja no Austria vienības, taču aktīvi turpināja darboties autobūvē, kā arī uzturēja kontaktus ar Baumaņu ģimeni.

Jau vēstījām, ka Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs nākamo sezonu pavadīs EKS vienībā, kas pērn triumfēja pasaules čempionātā.

EKS komanda brauks ar Audi S1 EKS RX SuperCar klases automašīnām un kopā ar Nitišu sacensībās piedalīsies arī 2016.gada pasaules čempions un komandas īpašnieks Matīass Ēkstrems, kā arī soms Tomass Heikinens.

papildināts viss teksts

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi