Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Artis Baumanis aizkļūst līdz EČ Super 1600 finālam, taču avarē

Latvijas rallijkrosa braucējs Artis Baumanis svētdien Beļģijā pārliecinoši sasniedza Eiropas čempionāta Super 1600 klasē otrā posma finālu, taču piedzīvoja avāriju, kamēr Juris Spīķis debijā iekļuva pusfinālā.

Baumanis uzvarēja kvalifikācijas sacensībās un bija pirmais savā pusfinālā, iekļūstot finālā. Tiesa, fināla braucienā viņš apmeta kūleni, mašīnai apkrītot uz jumta, bet pats par laimi tika cauri sveikā.

Baumanis finālā tika klasificēts piektajā pozīcijā, kamēr uzvaru izcīnīja lietuvietis Kaspars Navicks. Otrajā vietā ierindojās igaunis Janno Ligurs, bet trešais bija soms Jusi Peteri Lepihalme.

Sezonas pirmajā posmā Baumanis izcīnīja trešo vietu.

Tikmēr Spīķis no komandas TT Motorsport savā Eiropas čempionāta debijā kvalifikācijā bija devītais, iekļūstot pusfinālā. Tajā viņš finišēja ceturtais, taču saņēma sodu un palika pēdējais, sestais.

Eiropas čempionāta kopvērtējumā Super 1600 klasē pēc diviem posmiem līderis ar 50 punktiem ir Navicks, kuram ar 45 punktiem seko dānis Ulriks Linnemans, bet turpat ar 44 punktiem ir Baumanis un Lepihalme. Savukārt Spīķis ar astoņiem punktiem ieņem 14.pozīciju.

Baumanis šajā sezonā startē Volland Racing komandā. Pērn savā debija sezonā Eiropas čempionāta Super 1600 klasē, startējot Set Promotion komandā, viņš kopvērtējumā izcīnīja piekto vietu.

Savukārt Spīķim šī ir debija Eiropas čempionātā, turklāt sezonas turpinājumā TT Motorsport komandā plāno debitēt arī Arnis Odiņš.

Spīķis ir 2014.gada Baltijas autokrosa čempions un pērnā gada Latvijas čempions 2000 Super klasē, bet rallijkrosā viņa augstākais sasniegums ir 2015.gada NEZ rallijkrosa vicečempiona tituls NEZ 2000 klasē.

Kā vēstīts, turpat Beļģijā notiekošajā pasaules čempionāta posmā prestižākajā SuperCar klasē Reinis Nitišs un Jāni Baumanis palika ārpus fināla.

Šosezon pasaules čempionātā rallijkrosā kopumā iecerēti 12.posmi, bet sacensības Latvijas trasē Biķerniekos gaidāmas septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi