Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Baumanis Biķerniekos izcīna piekto vietu PČ rallijkrosā Latvijas posmā

Latvijas rallijkrosa pilots Jānis Baumanis svētdien Biķerniekos pasaules čempionāta rallijkrosā SuperCar klasē desmitā posma finālā izcīnīja piekto vietu, bet uzvarēja zviedrs Jūhans Kristofešsons, kurš nodrošināja pasaules čempiona titulu.

Baumanis finālā, startējot no trešās rindas, izvirzījās otrajā pozīcijā, kuru gan ātri zaudēja zviedram Matīasam Ēkstremam, kamēr līderpozīcijā izvirzījās Kristofešsons. Ceturtajā aplī Baumanis devās džokera aplī un atgriezās trasē piektais aiz francūža Sebastjana Lēba un norvēģa Andreasa Bakerūda.

Finālā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Kristofešsons, kurš tika kronēts par pasaules čempionu, otrajā vietā finišēja Ēkstrems, trešais bija Lēbs, kuram sekoja Bakerūds, Baumanis un šveicietis Timo Millers.

Kā vēstīts pirms tam pusfinālā Baumanis nespēja izvairīties no ietriekšanās slavenā norvēģa Petera Sūlberga auto. No pirmā līkuma Baumanis aizbrauca otrais, taču smagās avārijas dēļ sacensības tika apturētas, mediķiem Sūlbergam sniedzot pirmo palīdzību. Sūlbergam ilgi tika sniegta medicīniskā palīdzība, pēc tam viņu ātrās palīdzības mašīnā aizvedot no trases.

Līdz ar to pusfināla brauciens bija jāatkārto, Baumanim izcīnot trešo vietu un iekļūstot finālā. Tikmēr Reinis Nitišs savā pusfinālā bija sestais, finālu nesasniedzot.

Pērn Rīgā notikušajā etapā uzvaru guva leģendārais Francijas autosportists Sebastjans Lēbs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Artis Baumanis svētdien Biķerniekos iekļuva Eiropas čempionāta piektā posma Super 1600 klasē finālā, taču gāzes pedāļa defekta dēļ neizgāja uz starta un pamatīgi iedragāja cerības uz titulu, kamēr Juris Spīķis savā karjeras pirmajā finālā finišēja piektais.

Latvijas posmu, kurš pērn tika nosaukts par labāko pasaules rallijkrosa kalendārā, apmeklē arī Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi