Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Baumanis pusfinālā piedzīvo sadursmi un nesasniedz PČ posma finālu

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis no STARD komandas svētdien piedzīvoja sadursmi pusfināla braucienā Vācijā notiekošā pasaules čempionāta 11.posma prestižākajā SuperCar klasē.

Jau ziņots, ka sestdien Baumanis pirmajos divos kvalifikācijas braucienos ieņēma attiecīgi 12.un astoto vietu, bet svētdien trešajā braucienā viņš nokrita uz 13.vietu, taču noslēdzošajā kvalifikācijas kārtā palika tikai 17.pozīcijā. Neskatoties uz to, viņš kvalifikācijas kopvērtējumā ieņēma 11.vietu ar 126 punktiem, kas ļāva sasniegt pusfinālu.

Viņš pusfinālā trasē devās ar četriem zviedru braucējiem - Jūhanu Kristofešsonu, Timiju Hansenu, Kevinu Hansenu un Antonu Marklundu, kā arī norvēģi Peteru Sūlbergu. Jau pirmajā līkumā izvērtās sadursme starp Baumani, T.Hansenu un Maklundu, kurā Latvijas sportists pamatīgi saskādēja savu spēkratu, taču aizbrauca priekšā T.Hansenam un Marklundam. Baumanis praktiski zaudēja izredzes cīnīties par finālu un finišēja ceturtais savā pusfināla braucienā.

Uzvaru pirmajā pusfinālā guva Kristofešsons, otrais bija Sūlbergs, bet trešo vietu ieņēma K.Hansens. Savukārt otrā pusfinālā panākumu guva vēl viens zviedrs Matīass Ēkstrems, otrais bija norvēģis Andreass Bakerūds, bet kā trešais no šī brauciena finālā iekļuva soms Niklass Grēnhelms, kurš tikai brauciena izskaņā apsteidza zviedru Kevinu Ēriksonu. Titulētais franču pilots Sebastjans Lēbs pusfinālā piedzīvoja avāriju un savā braucienā bija pēdējais.

Svētdien pasaules čempionāta ieskaitē tiks aizvadīts arī fināls.

Baumanis pirms 11.posma ar 79 punktiem sezonas kopvērtējumā ir devītais, kamēr pārliecinošs līderis ar 281 punktu ir pašreizējais pasaules čempions zviedrs Jūhans Kristofešsons, kuram ar 204 punktiem seko viņa tautietis Ēkstrems, bet trešais ar 202 punktiem ir Sūlbergs.

Pasaules čempionātā pēc šī posma būs atlicis aizvadīt vairs tikai vienas sacensības, kas notiks novembra izskaņā Dienvidāfrikas Republikā.

Turpat Vācijā notiek arī Eiropas čempionāta posms dažādās klasēs. Super1600 klasē Jāņa brālis Artis Baumanis pēc četriem kvalifikācijas braucieniem ar 161 punktu bija trešais, bet savā pusfināla braucienā ieņēma pēdējo vietu, kas viņam neļāva kvalificēties finālam.

Līdz ar to A.Baumanis noslēdzošajā posmā vēl pirms finālbrauciena zaudēja izredzes kļūt par Eiropas čempionu.

Sezonas kopvērtējumā latvietis ar 104 punktiem ir trešais, no lietuvieša Roka Bacuška, kurš ir līderis, atpaliekot par 12 punktiem.

Eiropas čempionātā šis ir sezonas noslēdzošais posms, kur tiks noskaidrots kontinenta labākais braucējs.

Vēl viens Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs jau iepriekš šosezon nodrošināja čempiontitulu Eiropas čempionāta SuperCar klasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi