Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

F-1 čempions Hamiltons pēc formulai nomainītas ātrumkārbas saņem piecu starta vietu sodu

Pirmās formulas (F-1) čempions Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas svētdien gaidāmo Bahreinas Grand Prix izcīņu sāks ne augstāk par sesto pozīciju, jo viņš par ātrumkārbas maiņu Mercedes formulai saņēmis piecu starta vietu sodu.

Mercedes komandas pārstāvis norādījis, ka Hamiltona formulas ātrumkārba iepriekšējā etapā Austrālijā cietusi hidrauliskus bojājumus, kuri atklāti vien Bahreinā. Vienība nolēmusi, ka ir pārāk riskanti izmantot šo ātrumkārbu sezonas otrajā posmā, tāpēc tā tiks nomainīta, taču noteikumi paredz, ka pilotam šādā gadījumā pienākas piecu starta vietu sods.

Zīmīgi, ka ātrumkārba jāmaina arī otra Mercedes pilota Valteri Botasa formulai, taču, tā kā tas tika veikts arī Austrālijas posmā, kur viņš jau saņēma piecu starta vietu sodu, tad šoreiz sankcijas pret somu netiks piemērotas.

Četrkārtējais pasaules čempions Hamiltons piektdien pirmajos divos brīvajos treniņbraucienos uzrādīja attiecīgi piekto un ceturto ātrāko apļa laiku.

Sestdien notiks noslēdzošais - trešais - treniņbrauciens, kā arī kvalifikācijas sacensības, bet Bahreinas Grand Prix tiks aizvadīts svētdien, sacensībām sākoties jau pēc saulrieta.

Pērn šajā etapā uzvarēja Ferrari pilots Sebastjans Fetels no Vācijas, kurš Bahreinā triumfējis kopumā trīs reizes.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sezonas pirmajā F-1 posmā pirms divām nedēļām Austrālijā uzvaru izcīnīja Fetels, bet otrais bija Hamiltons.

Jaunajā F-1 sezonā braucējiem būs jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezīsies Francijā un Vācijā. Francijas Grand Prix norisināsies slavenajā Pola Rikāra trasē, bet Vācijā sportisti par godalgām cīnīsies Hokenheimā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā Mercedes palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi