Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Fetels pret Hamiltonu 1:1

Pēc sāpīgā, bet pamatotā zaudējuma Melburnā Mercedes komanda un Lūiss Hamiltons triumfēja otrajā čempionāta posmā Ķīnā. Sīvākais konkurents Sebastiāns Fetels finišēja uzreiz aiz brita, un līdz ar to abiem čempionāta kopvērtējumā ir vienāds punktu skaits.

Ķīnas GP sākās daļēji slapjā, taču lēnām žūstošā trasē, un tas radīja galvassāpes izvēlēties pareizo riepu tipu. Slapjā laika riepas, ko izvēlējās lielākā daļa komandu, drīz vien sāka zaudēt saķeres īpašības, jo daļa trases bija ļoti sausa. Sebastiāns Fetels, kurš startā saglabāja savu otro vietu, pirmais devās pēc sausā laika riepām un cerēja tās izmantot cīņā par uzvaru ar Hamiltonu, taču pēc debitanta Antonio Džovinaci avārijas trasē izbrauca drošības mašīna, un šo mirkli riepu nomaiņai izmantoja arī pārējie. Austrālijas GP uzvarētājam Fetelam pēc aizraujošas sacīkstes, apdzenot Kimi Reikenenu, Danielu Rikjardo un Maksu Verstapenu, izdevās atgriezties otrajā vietā, tomēr Hamiltons tikmēr bija nodrošinājis pietiekamu pārsvaru, lai kontrolētu situāciju un uzvarētu. Cīņā par pēdējo vietu uz pjedestāla iesaistījās Red Bull piloti Rikjardo un Verstapens, kurš sacīksti bija sācis no 17. starta vietas un jau pirmajā aplī atguvis desmit pozīcijas. Pēc nervozas cīņas ar komandas biedru un ar priekšā braucošā atpalicēja radīto gaisa turbulenci Verstapenam izdevās ne tikai izcīnīt savu astoto goda pjedestālu, bet arī iegūt sacīkstes labākā pilota godu, ko pēc katra Grand Prix posma piešķir FIA pēc skatītāju balsojuma rezultātiem.

Mercedes un Lūiss Hamiltons atkal uzvar, taču tas nenozīmē, ka esam atgriezušies iepriekšējo gadu režīmā, kad neviens nespēja nopietni pretoties sudraba bultām. Ferrari lēmums doties pēc sausā laika riepām sacīkstes sākumā bija pareizs un būtu atnesis dividendes Fetelam, ja mirkli vēlāk nesekotu drošības mašīnas periods, ko prognozēt nebija iespējams. Šis apstāklis ne tikai laupīja iespējas uz cīņu par uzvaru Ferrari, bet arī skatītājiem iespēju piedzīvot abu galveno titula pretendentu tiešo cīņu aci pret aci trasē. Hamiltons un Fetels atpūtas telpā un uz pjedestāla aktīvi komunicēja un neslēpa simpātijas viens pret otru, kas noteiktu izgaisīs, tiklīdz abi būs iesaistīti savstarpējā bezkompromisa cīņā, kurā var būt tikai viens uzvarētājs. Tas viss mūs sagaida sezonas turpinājumā. Nozīmīgs sezonas turpinājumā būs abu galveno varoņu komandas biedru Valteri Botasa un Kimi Reikenena sniegums. Šobrīd abi atrodas ēnā, taču tieši abu somu pilotu progress un spēja iejaukties cīņā par uzvarām var izšķirt ne tikai Konstruktoru kausa likteni, bet arī radīt papildu spriedzi cīņā par čempiona titulu. Es no Botasa sagaidu progresu, un tas nozīmē vēl vienu spēcīgu spēlētāju, ar kuru jārēķinās Ferrari un kurš var atņemt punktus Fetelam. 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi