Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Fināls gluži kā pjedestāls

Rīgā autosporta cienītāji uzzināja 2017. gada pasaules čempionu rallijkrosā, kā arī redzēja fantastisku sniegumu mājinieka Jāņa Baumaņa izpildījumā, kurš, neskatoties uz pieticīgāku tehniku nekā konkurentiem, finālā ilgu laiku bija trešajā pozīcijā, bet galu galā finišēja piektais. Pasaules čempionāta Latvijas posmā SuperCar klasē triumfēja zviedrs Jūhans Kristofersons, kurš divus posmus pirms čempionāta beigām kļuva neaizsniedzams konkurentiem un izcīnīja pasaules čempiona titulu.

"Aizraujoša diena. Startēt Latvijas skatītāju priekšā ir prātam neaptverami. Sajūtas ir tiešām neaprakstāmas, jo fanu atbalstu var just ik uz soļa," pēc pirmajiem diviem kvalifikācijas braucieniem sacīja Reinis Nitišs. Sestdien autosportistu sniegumu trasē ievērojami ietekmēja mainīgie laikapstākļi. Pēcpusdienā CSDD Biķernieku trasē pamatīgi lija, un tas izjauca ierasto spēku samēru. "Braukšana lietū bija interesanta un ļoti saistoša, tomēr nav patīkami, ka apstākļi nebija vienādi visiem. Šādā laikā ir ļoti grūti saprast savu reālo spēku samēru," piebilda Jānis Baumanis. Svētdien laikapstākļi nelika šķēršļus ātrāko spēkratu īpašniekiem gūt priekšrocības trasē. Abi latvieši pasaules čempionātā nosargāja savas vietas labāko ducī un iekļuva pusfinālā. 

Notikumiem bagāts izvērtās otrais pusfināla brauciens, kurā uzmanības epicentrā atradās kvalifikāciju caur adatas aci pārvarējušais Baumanis. Startā viņam priekšā braucošās mašīnas cieta sadursmē, kā rezultātā latvietis nespēja izvairīties no ietriekšanās norvēģa Pētera Sūlberga auto. Pašam Baumanim gan incidents beidzās veiksmīgi, jo no pirmā līkuma viņš izbrauca otrais, bet ne tik labi veicās Sūlbergam, kurš ilgi nevarēja izkāpt no mašīnas. Trasē devās ātrās palīdzības mašīna, un brauciens tika apturēts. Sūlbergs vēlāk tika nogādāts slimnīcā. Autosporta leģendai tika lauzts atslēgas kauls. 

Visu rakstu un Jāņa Baumaņa komentāru lasiet pirmdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis kļūst par Vācijas vicečempionu hokejā

Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis piektdien kopā ar Brēmerhāfenes Fischtown Pinguins komandu piedzīvoja ceturto zaudējumu Vācijas hokeja līgas (DEL) finālsērijā, sezonu noslēdzot ar sudraba medaļ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi