Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Zaķusalā aizvadītas vēl nebijušas enduro sacensības

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 11. septembrī, Zaķusalā norisinājās Latvijā vēl nebijušas enduro sacensības – Red Bull Rough Ride. Ne vien Latvijā vēl neredzēts koncepts, bet arī unikāla un īpaša lokācija padarīja šo pasākumu atšķirīgu no ierastajām enduro sacensībām, vēsta rīkotāji.

Dalībniekiem iepriekš reģistrējoties sacensībām bija iespējams pieteikties divās klasēs – amatieru klasē un Pro braucēju klasē, kurā startēja arī šobrīd pasaulē plaši atpazīstamais spāņu braucējs Joseps Garsija. 

Rezultātā 45 dalībnieki startēja Zaķusalā jaunizveidotajā 1,4km garajā, prologa tipa trasē. Braucēji pārbaudīja savas iemaņas un izaicināja sevi dažādos šķēršļos, pārvarot malkas grēdu, akmeņus, SIA Merks meža taku, estakādi un baļķus. Tomēr īpaši izaicinoši izradījās četri šķēršļi, grūtākais no tiem – riepu taka, tā izrādījās īpaši sarežģīta un grūta. Vairāki dalībnieki tieši šajā šķērslī iesprūda, daži pat krita un netika ārā, pat talantīgajam Josepam Garsijam šis šķērslis prasīja ievērojamu meistarību. Pārvarot šo šķērsli, sekoja tunelis cauri kuram izbraucot, braucēji nonāca zem Latvijas Televīzijas un Radio torņa, tomēr, lai tiktu ārā no tuneļa braucējus aiz līkuma sagaidīja stāvas kāpnes. Tas viss, protams, nezaudējot ātrumu.

Savukārt, viens no skatītāju iecienītākajiem bija tieši baseina šķērslis, braucējiem nācās tajā lekt iekšā, pārvarēt baļķus un uzbraucot uz rampas izlekt ārā, šeit skatītāji varēja vērot īpaši skaistus lēcienus no jaudīgākajiem braucējiem. Tāpat ne mazāk drosmi un izturību prasīgs bija noslēdzošais rampas šķērslis, kurā braucējiem bija izvēle lekt pāri sētai vai doties mazāk bīstamajā ceļā jeb tā saucamajā “chicken way”.

Pārvarot kvalifikāciju, braucienus, pusfinālu un finālu visas dienas garumā, Pro klasē godalgoto pirmo vietu ieguva Joseps Garsija ar 50 punktiem, otrajā vietā uz pjedestāla kāpa Andris Grinfelds ar 44 punktiem, bet trešajā vietā Edgars Siliņš ar 40 punktiem. 

Savukārt amatieru klasē pirmajā vietā bija Vilnis Skrastiņš, otro vietu izcīnija Renārs Drēžis, bet trešo vietu ieguva Kristaps Ķīlis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi