Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Gadiem ilgi pulētais dimants

Vēsture pārrakstīta – Pauls Jonass svētdien kļuva par pasaules čempionu motokrosā MX2 klasē. Lai to izdarītu, viņam vienā no diviem braucieniem pēdējā posmā Francijā vajadzēja finišēt vismaz 12. vietā. Pirmais brauciens Jonasam iesākās ar kritienu, bet vēlāk viņam izdevās pakāpties augstāk, un Pauls finišēja sestajā vietā, kļūstot neaizsniedzams konkurentiem. Otrajam braucienam vairs nebija nozīmes, bet Jonass devās uz startu un finišēja trešais.

Latvijas motokrosa cienītāji lielas cerības ar Jonasu saistīja jau sen. Vēl pamatskolēnam esot, viņa paplašinātajā atbalsta komandā esot bijis teju pārsimt cilvēku. Jau pirms desmit gadiem tobrīd vēl tikai desmitgadīgais puisis no Kalvenes kļuva par Baltijas čempionu 65 kubikcentimetru klasē, bet 2011. gadā viņš izcīnīja arī savu pirmo pasaules čempiona titulu junioru konkurencē (85 kubikcentimetru klasē), vēl divus gadus vēlāk triumfējot arī 125 kubikcentimetru klasē. Kad 2015. gadā Pauls aizvadīja savu pirmo pilnvērtīgo sezonu pasaules čempionātā pieaugušajiem, viņš bija viens no gados jaunākajiem braucējiem MX2 klasē un jau pirmajā gadā kļuva par vicečempionu, lielu sezonas daļu esot kopvērtējuma līdera godā.

Jonass ilgstoši bijis labākais sava gadagājuma braucējs pasaulē, turklāt nemitīgi startējis arī pie vecākiem puišiem. Kā smejas sportista tēvs Kaspars Jonass, katru gadu Latvijas Motosporta federācija no viņa saņēmusi iesniegumu ar lūgumu ļaut Paulam startēt pie vecākiem puišiem, un gandrīz katru reizi jaunā motosportista tēvs par to dabūjis klausīties pārgudrus padomus un pamācības. Tomēr, neraugoties ne uz ko, Kaspars palika uzticīgs savam domu gājienam, piedāvājot dēlam 
aizvien grūtākus pārbaudījumus, jo tikai tā varot turpināt progresu, nevis darot to pašu, ko citi. 

Visu rakstu lasiet pirmdienas laikrakstā Diena!

Top komentāri

Randy, BR-Deutschland & Latvija, €U
R
ZVEERS!!! Taa arii turpinaat!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi