Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Hamiltons pārliecinoši triumfē Lielbritānijas posmā

Pašreizējais pasaules čempions un sezonas kopvērtējuma līderis Lūiss Hamiltons no Mercedes komandas svētdien guva uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta desmitajā posmā - Lielbritānijas Grand Prix, kamēr viņa principiālais konkurents, vācietis Sebastjans Fetels no Ferrari sacīkstes beigu daļā izraisīja sadursmi un pie punktiem netika.

Hamiltons, kuram ir 34 gadi, savas F-1 braucēja karjeras laikā nu ir izcīnījis jau 80 uzvaras, kas tikai par 11 panākumu tiesu atpaliek no leģendārā vācieša Mihaela Šūmahera rekorda. Brits savas dzimtenes posmā guvis jau sešas uzvaras, kas arī ir visu laiku labākais sasniegums.

Otro vietu svētdien guva Hamiltona komandas biedrs Valteri Botass no Somijas, no uzvarētāja atpaliekot teju 25 sekundes, kamēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Ferrari pilots Šarls Leklērs no Monako.

Sacensību sākums aizritēja bez lieliem pārsteigumiem, tomēr pirmajos apļos par pirmo vietu cīnījās abi Mercedes piloti. Hamiltons uz neilgu brīdi apsteidza Botasu, tomēr soms ātri vien atguva līderpozīciju. Sacensību turpinājumā Mercedes pārākumu nevarēja apstrīdēt neviens, Hamiltonam atgūstot vadību, kamēr Ferrari un Red Bull piloti vairāk cīnījās savā starpā. 37.aplī gan notika pagrieziena punkts, jo Fetels, spēkojoties par piekto vietu, ietriecās nīderlandieša Maksa Verstapena vadītajā Red Bull formulā. Abi spēja sacensības turpināt, taču Fetels atkrita uz pēdējo pozīciju 17 braucēju konkurencē, turklāt tiesneši viņam vēl piesprieda desmit sekunžu sodu, kas dzēsa vācieša izredzes gūt kādus punktus šajās sacensībās.

Aiz pirmā trijnieka svētdienas sacensībās bija francūzis Pjērs Gaslī no Red Bull, kuram sekoja komandas biedrs Verstapens un spānis Karloss Sainss no McLaren. Septīto vietu ieņēma austrālietis Daniels Rikjardo ar Renault spēkratu, bet tālāk sekoja pieredzējušais soms Kimi Reikenens ("Alfa Romeo") un krievs Daniils Kvjats (Toro Rosso), kamēr pirmo desmitnieku noslēdza Renault braucējs Niko Hilkenbergs no Vācijas.

Savukārt Fetels pēc avārijas un soda palika 16. vietā.

Pēc svētdienas sacensībām Hamiltona pārsvars kopvērtējumā pār otrās vietas īpašnieku Botasu pieaudzis līdz 38 punktiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi