Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Haotisko Dakaras rallija 8. posmu pabeidz tikai piecas mašīnas

Tikai piecas mašīnas spējušās pabeigt Dakaras rallija 8. posmu, kurā lija spēcīgs lietus.

Sestdien sportistiem bija paredzēts veikt posmu no Saltas uz Tukumanu, kas solīja izbaudīt īstu Argentīnas dabu. Vieglajiem auto, motocikliem un kvadricikliem, kā arī smago mašīnu ekipāžām bija ieplānoti trīs dažādu garumu ātrumposmi, taču tos pašu jau pašā sākumā bija jāmaina.

Organizatori spēcīgā lietus un tā radīto seku dēļ jau no rīta bija spiesti pārcelt uz priekšu starta vietu (kas nozīmēja, ka smagajiem auto ātrumposma šajā dienā nebūs vispār), taču lielākās problēmas bija tikai priekšā. Nokrišņi bija pārpludinājuši sākotnēji izbraucamu upes gultni un sportistiem nācās apstāties, lai ziņotu par nepārvaramo šķērsli rallija organizatoriem. Rezultātā 8. posms tika apturēts otrajā kontrolpunktā un organizatori vēl nav izlēmuši, kurus rezultātus ieskaitīt. Lēmums acīm redzot tika pieņemts šodien.

Ir diezgan skaidrs, ka pirmo vietu kopvērtējumā saglabās Stefans Petransels no “X-Raid Mini” komandas, lai gan 8. posmā francūzis pieļāva pirmo lielo kļūdu šī gada rallijā. Sekojot vairākiem motocikliem, Petransels nepareizā virzienā nobrauca apmēram piecus kilometrus, zaudējot 12 minūtes. Viņām izdevās finišēt, taču to paveica vien pieci piloti, ātrāko laiku uzstādot Žirlēnam Šišerī ar SMG bagiju. Galvenais Petransela konkurents Nasers Al-Atija būtu finišējis augstu un izvirzījies sacensību vadībā, taču viņš bija viens no tiem, kuru apturēja pārplūdusī upe.

Tikmēr cīņa bez aizķeršanās norisinājās motociklu klasē. Posmā uzvarēja Žoans Bareda Borts no “Husqvarna Speedbrain” vienības, bet svarīgākais, ka notikusi līderu maiņa kopvērtējumā, kur Olivjē Peidu nomainījis “Casteu Yamaha France” vienības pilots Davids Kasto. Francūzis pirmajā trijniekā turas kopš 4. posma, bet sestdienas ierindojās tikai sestajā vietā. Šobrīd Kasto ir 11 minūtes priekšā Rubenam Farijam, bet vēl pēc nepilnas minūtes seko Frančesko Lopezs, kamēr līdzšinējais līderis Olivjē Peins atkritis uz ceturto pozīciju.

Šajā sakarā jāmin, ka sestdien tika saņemta šokējoša ziņa no Francijas, kur ceļu satiksmes negadījumā bojā gājis “Yamaha France” komandas bijušais vadītājs Žan-Klods Olivjē. Viņa vadībā deviņdesmitajos gados Stefans Petransels, tolaik vēl startējot ar motociklu, ieguva sešas uzvaras, bet 2004. gadā Olivjē vadībā komanda pēc pārtraukuma atgriezās Dakarā tieši ar tagadējo sacensību līderi Kasto.

Dakaras rallija kopvērtējums pēc 8. posma (moto klasē)

Vieta   Braucējs   Valsts   Motocikls   Laiks
1. David Casteu FRA Yamaha   19:56:33
2. Ruben Faria POR KTM +00:11:16
3. Francisco Lopez CHI KTM +00:12:00
4. Olivier Pain FRA Yamaha +00:16:10
5. Cyril Despres FRA KTM +00:24:26
6. Ivan Jakes SVK KTM +00:26:22
7. Jeremias Israel Esquerre CHI Honda +00:27:07
8. Jakub Przygonski POL KTM +00:31:32
9. Stefan Svitko SVK KTM +00:33:50
10. Javier Pizzolito ARG Honda +00:34:55

Kvadriciklu klasē 8. posmā ātrākais bija dienvidafrikānis Sarels van Biljons ar E-ATV agregātu, bet otro vietu atkal ieņēma Markoss Patronelli no “Yamaha Argentina”. Argentīniešu pilotam joprojām graujošs pārsvars kopvērtējumā.

Šodien sportistiem paredzēta atpūtas diena, bet sacensības atsāksies pirmdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi