Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Jaunais motobraucējs Līvs cer iekļūt piecpadsmitniekā prestižajā MX1 klasē

Latvijas motosporta komandas MX Moduls braucējs Dāvis Līvs cer jaunajā sezonā izcīnīt vietas pasaules čempionāta prestižākās MX1 klases pirmajā piecpadsmitniekā.

MX Moduls komandu gaidāmajā sezonā pārstāvēs Līvs, kurš uzskatāms par vienu no daudzsološākajiem jaunajiem motokrosistiem Latvijā, kā arī Mārtiņš Zommers un Gundars Gaušis, bet komandas mērķos ietilpst ne tikai latiņas celšana pasaules čempionātā, bet arī visaugstākie sasniegumi Latvijas čempionātā un Superkausa izcīņā.

Komanda pastāv otro gadu, bet tās ģenerālsponsors ir SIA Moduls Rīga.

"Vēlamies palīdzēt jaunajiem talantīgajiem sportistiem. Moduls Rīga vienmēr atbalstījis jauniešus, tāpēc piekritām sadarbībai arī ar motokrosu, kas mums vienmēr bijis tuvs," otrdien komandas prezentācijā izteicās Moduls Rīga valdes loceklis Māris Martinsons. "Cerams, ka šogad startēsim labāk, jo pērn tikai ieskrējāmies, tomēr arī tad rezultāti nebija slikti."

"Šodien varbūt vēl nevaram konkurēt ar rūpnīcas komandām, tomēr tādā līmenī Latvijā ir tikai viens sportists - Matīss Karro," par Boost Energy KTM komandā braucošo Karro atgādināja Martinsons. "Tomēr mēs vēl pacīnīsimies, jo vismaz fiziski varam sacensties ar jebkuru konkurentu. Pie labas sakritības varam pasaules čempionāta sacensībās sasniegt labāko divdesmitnieku."

Tikmēr komandas līderis Līvs bija noskaņots vēl nedaudz optimistiskāk.

"Šis man komandā būs pirmais gads, sagatavošanās bijusi citādāka nekā iepriekš. Domāju, ka spēšu rādīt labu sniegumu," izteicās Līvs. "Latvijas čempionātā un Superkausā mērķis noteikti ir uzvarēt, bet pasaules čempionātā ceru uzlabot savu labāko rezultātu, kad pirms diviem gadiem Latvijas posmā ieņēmu 19.vietu. Ceru iebraukt labāko piecpadsmitniekā."

Jāizceļ, ka komandas vadība tikmēr izvirzījusi mērķi Superkausā iekļūt labāko trijniekā, bet Latvijas čempionātā ierindoties pēc iespējas augstākā pozīcijā, jo labiem rezultātiem vietējā čempionātā līdzi nāk nepieciešamība pēc lielāka braucēju skaita.

Līvu nemulsināja fakts, ka Latvijas komanda pasaules čempionātā piedalās regulāri, bet sportistiem piecpadsmitnieks allaž bijis izteikti sarežģīti sasniedzams mērķis.

"Uzskatu, ka komanda tad vēl nebija gatava pasaules čempionātam. Es pēdējās sezonās esmu guvis pieredzi Vācijas čempionātā, tāpēc domāju, ka šādiem mērķiem būšu gatavs. Tehnika mums visiem ir vienāda, turklāt brauc taču sportists, nevis motocikls," uzskata Līvs.

Sacensībās komandas braucēji startēs ar jauniem īpaša dizaina Kawasaki motocikliem.

Komandai šosezon plānots piedalīties 21 sacensībās - neskaitot Latvija čempionātu un Superkausu, arī divos Vācijas čempionāta posmos un sešos pasaules čempionāta posmos.

Lai veiktu pēdējo sagatavošanos sezonai, trešdien MX Moduls komanda dosies uz treniņnometni ASV, kur pavadīs 12 dienas Kalifornijā. ASV komanda izvēlējusies, jo tur ir piemēroti laika apstākļi un daudz dažādas trases, kas ļaus labāk sagatavoties sezonai.

Pirmās sacensības komandai paredzētas 14.aprīlī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi