Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jonasam divi stabili braucieni un piektā vieta Grand Prix Turcijā

Latvijas motosportists Pauls Jonass no Gas Gas komandas trešdien izcīnīja piekto vietu pasaules motokrosa čempionāta devītā posma - Afjonas ila Grand Prix - prestižākās MXGP klases sacensībās.

Divu braucienu summā uzvaru ar 47 punktiem svinēja nīderlandietis Džefrijs Hērlings, otrā vieta 45 punktus nopelnījušajam Timam Gajseram no Slovēnijas, bet viņam sekoja itālis Antonio Kairoli, kurš ieguva 42 punktus. Jonass ar 31 punktu izcīnīja piekto vietu.

Arī otrajā braucienā ātrākais starts padevās kvalifikācijas uzvarētājam Horhem Prado. Jonass pēc starta bija vadošajā desmitniekā un drīz vien nostabilizējās sestajā pozīcijā, kurā arī sasniedza finišu. Trešajā aplī Jonass francūzim Romēnam Febvram zaudēja mazāk nekā sekundi, tomēr konkurentu pusstundu garajā braucienā apsteigt neizdevās.

Ilgu laiku brauciena vadībā bija spānis Prado, bet slovēnis Gajsers un Hērlings no Nīderlandes viņam mina uz papēžiem. Desmitajā aplī Prado jau bija atkritis uz trešo vietu, bet Gajsers ar Hērlingu iesaistījās aizraujošā divcīņā. Tuvojoties sacīkstes beigām, Gajsers pārsvaru pār tuvāko sekotāju bija palielinājis jau virs piecām sekundēm, bet Jonass iepalika aptuveni pusminūti. Otrajā braucienā uzvara Gajseram, otrais bija Hērlings, bet trešajā vietā itālis Antonio Kairoli. Jonass ieņēma sesto vietu.

Pirmajā braucienā no starta pirmais aizbrauca bijušais Jonasa komandas biedrs Prado, bet viņam sekoja Febvrs, Kairoli, Hērlings un Gajsers. Jonass spēja saglabāt piekto pozīciju un ilgi turējās aiz vietu augstāk esošā Kairoli, kurš lēnām kāpināja tempu un pietuvojās goda pjedestālam. 12.aplī Jonass no Kairoli atpalika par vairāk nekā 15 sekundēm.

Tuvojoties sacensību beigām, vadošo trijnieku - Febvrs, Hērlings, Gajsers - šķīra vien aptuveni sekunde, bet piektajā pozīcijā esošais Jonass no Kairoli, kurš aizvien centās noķert Gajseru, atpalika jau par 20 sekundēm. Līdz finišam Hērlings pamanījās apsteigt konkurentus un izcīnīja uzvaru. Viņam sekoja Kairoli, Gajsers, Febvrs un piekto vietu izcīnījušais Jonass.

Trešdienas rītā Jonass kvalifikācijā ieņēma piekto vietu, bet ātrākais bija spānis Horhe Prado.

Svētdien šajā pašā trasē Jonass Turcijas "Grand Prix" otrajā braucienā izbrauca ārpus trases un piedzīvoja kritienu, nefinišējot. Viņš braucienā tika klasificēts 25.vietā, bet summā ierindojās devītajā pozīcijā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirmo vietu ar 355 punktiem ieņem Gajsers, otrais ar 327 punktiem ir Febvrs, bet viņam ar 326 punktiem seko Kairoli. Jonass iekrājis 231 punktu un ir septītais.

Jonasam sezonas pirmajos posmos kritieni un tiem sekojošās tehniskās ķibeles liedza cīnīties par vietām uz goda pjedestāla, bet iepriekšējā etapā - Latvijas "Grand Prix" - viņš braucienos bija sestais un 15., otrajā piedzīvojot vairākus kritienus.

Pērn par MXGP čempionu trešo reizi tika kronēts Slovēnijas motosportists Tims Gajsers, bet Jonass, kurš vasarā guva smagu traumu, ierindojās 31.vietā.

Šosezon MXGP klasē paredzēti 18 posmi. Sezonas noslēgums plānots 5.decembrī Indonēzijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi