Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Jonasam otrā vieta pasaules čempionāta Vācijas posma kvalifikācijā

Pērnā gada pasaules čempions motokrosā MX2 klasē Pauls Jonass no Red Bull KTM Factory Racing komandas sestdien Vācijā izcīnīja otro vietu sezonas astotā posma kvalifikācijā.

Kvalifikācijā uzvaru izcīnīja Jonasa komandas biedrs Horhe Prado no Spānijas, kurš bija 11 sekundes ātrāks par latvieti. Tikmēr trešais finišēja Dienvidāfrikas Republikas motosportists Kalvins Flānderens, kurš no Jonasa atpalika teju četras sekundes.

Astotā posma sacensības norisināsies svētdien.

Kā vēstīts, iepriekšējā etapā, kas norisinājās "Zelta Zirga" trasē Ķegumā, Jonass izcīnīja trešo vietu. Pirmajā braucienā viņš bija otrais, bet otrajā finišēja piektais.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā MX2 klasē pēc septiņiem posmiem līderis ar 304 punktiem ir Jonass, bet otrais ar iekrātiem 282 punktiem ir Prado, kamēr trešais ar 266 punktiem ir dānis Tomass Kjērs Olsens, kurš kvalifikācijā bija ceturtais.

Sezonu Jonass iesāka ar trim pārliecinošām uzvarām, pēc tam sekoja divi ne tik veiksmīgi posmi, bet sestajā etapā viņš atgriezās uz uzvaru takas.

Jonass pērn tika kronēts par pasaules čempionu MX2 klasē, veicot ierakstu Latvijas motokrosa vēsturē.

Pirms tam pasaules čempionātos motokrosā latvieši titulus bija izcīnījuši vien blakusvāģu sacensībās, kur savulaik dominēja Kristers Serģis un Artis Rasmanis, kuriem izdevās piecas reizes kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Tāpat blakusvāģu sacensībās trīskārtējs planētas čempions ir kantētājs Kaspars Stupelis, bet reizi pie zelta tika arī Kaspars Liepiņš.

Par vicečempionu pērn kļuva Šveices motosportists Žeremijs Sīvers, bet trešais bija Olsens. Sīvers šajā sezonā startē jau prestižākajā MXGP klasē.

Jonass pērn triumfēja sešos posmos un bija labākais 14 braucienos. Pirms tam latvietis pasaules čempionātā bija spējis uzvarēt tikai vienā braucienā, kā arī ne reizi nebija triumfējis posma summā.

2015.gadā viņš bija pasaules vicečempions, bet aizpērn Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza sezonu. Neskatoties uz nestartēšanu vairākos sezonas beigu posmos, Latvijas motokrosists izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā MX2 klasē.

Šajā sezonā tiks aizvadīti 20 posmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi