Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Jonass ar uzvaru Krievijā nostiprina vadību kopvērtējumā

Pērnā gada pasaules čempions motokrosā MX2 klasē Pauls Jonass no Red Bull KTM Factory Racing komandas otrdien guva pārliecinošu uzvaru Krievijā notikušajā sezonas sestajā posmā, pirms nākamnedēļ gaidāmā etapa Ķegumā nostiprinot savu vadību kopvērtējumā. Jonass otrdien Orļonokā bija ātrākais abos braucienos, tiekot pie maksimāli iespējamajiem 50 punktiem.

Pirmajā braucienā Jonass finišā pēc 20 veiktiem apļiem par 11,5 sekundēm apsteidza savu komandas biedru Horhi Prado no Spānijas, kamēr trešais bija brits Bens Vatsons ar Yamaha motociklu, latvietim zaudējot 31,8 sekundes.

Pēc starta līderis bija Prado, taču otrā apļa sākumā Jonass pārņēma vadību un lēnām palielināja pārsvaru pār spāni, pirms pēdējā apļa viņam esot priekš jau par 12 sekundēm.

Savukārt otrajā braucienā Jonass apsteidza Prado par 1,6 sekundēm, kamēr trešais bija itālis Mikēle Červelins ar Honda.

Posmā Jonass guva 50 punktus, kamēr otrais ar 44 punktiem bija Prado, savukārt trešo vietu ar 35 punktiem ieņēma Vatsons, kurš otrajā braucienā bija sestais.

Jau vēstīts, ka Jonass pirmdien bija ātrākais arī kvalifikācijā, kur otrais bija Prado, bet trešais Kelvins Vlānderens no Dienvidāfrikas Republikas.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem posmiem līderis ar 266 punktiem ir Jonass, bet otrais ar iekrātiem 246 punktiem ir Prado, kamēr trešais ar 219 punktiem ir dānis Tomass Kjērs Olsens, kurš otrdienas etapā ieņēma piekto vietu.

Jau vēstīts, ka Orļonokā notika arī Eiropas čempionāta trešais posms 250 kubikcentimetru klasē (EMX250), kur Latvijas motokrosa braucēji Kārlis Sabulis un Tomass Šileika ieņēma attiecīgi 13. un 16. vietu.

Pirmdien, kad tika aizvadīts pirmais brauciens, 11. vietu izcīnīja Šileika, bet Sabulis bija 15. pozīcijā. Savukārt otrdien šīs klases sacensību noslēdzošajā braucienā labāk veicās Sabulim, kurš ieņēma 11. vietu, bet Šileika palika 18. pozīcijā.

Par etapa uzvarētāju ar 42 punktiem kļuva itālis Nikolass Lapuči, kurš braucienos bija attiecīgi trešais un otrais. Tikmēr otrais ar 36 punktiem palika brits Stīvens Klārks, kurš bija ātrākais otrajā braucienā, bet pirmajā uzvarēja Tomā Vialē no Francijas, kurš gan beigās posmā ieņēma sesto vietu.

Savukārt Sabulis šajā posmā tika pie 16 punktiem, kas viņam deva 13. vietu, bet Šileika ar 13 punktiem bija trīs pozīcijas zemāk.

Sezonas kopvērtējumā pēc trim posmiem līderis britu motokrosists Martins Bers, kurš trešajā etapā palika piektais. Viņš nopelnījis 92 punktus. Tikmēr Šileika ar 35 punktiem ir 17. vietā, bet Sabulis ar 28 punktiem atrodas divas pozīcijas zemāk.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi