Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jonass Francijas Grand Prix izcīna sesto vietu

Latvijas motobraucējs Pauls Jonass no Gas Gas komandas svētdien pasaules motokrosa čempionāta 12.posmā Francijas Grand Prix MXGP klasē ieņēma sesto pozīciju.

Pirmajā braucienā latvietis ieņēma ceturto vietu, bet otrajā braucienā finišēja piektais, kas posma kopvērtējumā deva sesto vietu.

Otrā brauciena startā pirmais izvirzījās itālis Antonio Kairoli, bet jau pirmajos līkumos viņu apdzina nīderlandietis Džefrijs Herlingss un francūzis Romēns Febrs. Tāpat kā pirmajā braucienā, arī otrajā braucienā apmēram pusi brauciena līdera pozīcijā bija Herlingss, bet tad Febrs spēja apdzīt nīderlandieti un izvirzīties pirmajā vietā, esot priekšā par 3,6 sekundēm. Apmēram minūti līdz brauciena laika beigām Febrs zaudēja savu līderpozīciju, Herlingss veica izrāvienu, apdzenot Francijas braucēju par 5,3 sekundēm un finišējot pirmais. Febrs ierindojās otrajā pozīcijā, bet trešo vietu ieņēma slovēnis Tims Gajsers.

Jonass pēc pirmajām minūtēm ieņēma piekto pozīciju, atpaliekot no labāko braucēju četrinieka par desmit sekundēm. No ceturtās vietas ieguvēja Kairoli Latvijas braucējs atpalika tikai 1,26 sekundēm.

Francijas posma kopvērtējumā ar pirmo vietu ar izcīnītiem 47 punktiem ieņēma Herlingss, otrajā vietā ar tādu pašu punktu skaitu, bet sliktāku otro braucienu ierindojās Febrs, bet trešais bija Gajsers ar 35 punktiem.

Par ceturto vietu pirmajā braucienā Jonass nopelnīja 18 punktus, bet piekto vietu otrajā braucienā nopelnīja 16 kopvērtējuma punktus.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderpozīcijā ar 460 punktiem atrodas Herlingss, bet otro vietu ieņem Febrs ar 454 punktiem. Labāko trijnieku ar 450 punktiem noslēdz Gajsers, kurš pirms šī posma atradās kopvērtējuma pirmajā vietā. Jonass kopvērtējumā atrodas septītajā pozīcijā ar izcīnītu 321 punktu.

Šajā sezonā ir palikuši vēl seši posmi, un nākamais norisināsies Madrides priekšpilsētā.

Pagājušajā posmā, kas risinājās Teičentālē Jonass kopvērtējumā ieņēma ceturto vietu.

Pērn par MXGP čempionu trešo reizi tika kronēts Slovēnijas motosportists Tims Gajsers, bet Jonass, kurš vasarā guva smagu traumu, ierindojās 31.vietā.

Šosezon MXGP klasē paredzēti 18 posmi. Sezonas noslēgums plānots novembrī Itālijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi