Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Jonass izcīna 11.vietu PČ otrajā posmā

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no Rockstar Energy Husqvarna komandas svētdien Lielbritānijā izcīnīja 11.vietu pasaules čempionāta otrajā posmā prestižākajā MXGP klasē.

Par šī posma uzvarētāju tika kronēts pieredzējušais itālis Antonio Kairoli, kurš iepriekšējos gadus bija Jonasa komandas biedrs KTM rūpnīcas vienībā. Pirmajā braucienā viņš uzvarēja, bet otrajā bija otrais. Otro vietu divu braucienu summā tikmēr guva slovēnis Tims Gajsers, kurš bija labākais otrajā braucienā, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa francūzis Gotjē Polēns.

Pirmajā braucienā Jonass jau no sacensību sākuma bija nedaudz ārpus pirmā desmitnieka, cīnoties par iekļūšanu tajā, tomēr pirmā brauciena izskaņā viņš pāris vietas zaudēja un bija 14.pozīcijā.

Savukārt otro braucienu latvietis sāka lieliski un iekārtojās sestajā pozīcijā. Tajā viņš noturējās dažus apļus, bet pēc tam pakāpeniski slīdēja arvien zemāk un beigās ierindojās 11.pozīcijā. Divu braucienu summā viņam tādējādi 11.vieta un 17 punkti kopvērtējumā.

Vēl viens Latvijas braucējs Matīss Karro, kurš startē ar Husqvarna motociklu, pirmajā braucienā ieņēma 28.vietu starp 35 konkurentiem, bet otrajā viņš izstājās.

Sestdien kvalifikācijā Jonass bija 13.vietā, bet Karro - 32.pozīcijā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc diviem posmiem līderis ar 97 punktiem ir Karoli, kamēr 89 punktus iekrājis Gajsers. Savukārt Jonass ar 38 punktiem ir 11.pozīcijā.

Jau ziņots, ka pirms trim nedēļām sezonas pirmajā posmā Jonass MXGP klasē debitēja ar desmito vietu. Ceļgala traumas dēļ zem lielas jautājuma zīmes bija, vai latvietis vispār sezonu sāks laikus.

Turpat Lielbritānijā norisinājās Eiropas čempionāta pirmais posms 250 kubikcentimetru klasē (EMX 250), kurā Kārlis Sabulis divu braucienu summā izcīnīja 11.vietu. Sestdien notikušajā pirmajā braucienā viņš bija astotais, bet svētdien otrajā braucienā ierindojās 12.pozīcijā, kopumā tikdams pie 22 punktiem.

Pašlaik 22 gadus vecais Jonass pēc četru gadu sadarbības ar KTM rūpnīcas komandu pārcēlies uz Husqvarna vienību. Vēl 2017.gadā Latvijas sportists kļuva par pasaules čempionu MX2 klasē, bet divreiz viņš kļuva par šīs klases vicečempionu.

Jonasa jaunās komandas Rockstar Energy Husqvarna īpašnieks ir slavenais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta somu pilots Kimi Reikenens.

Šajā sezonā pasaules čempionātā 19 posmi, no kuriem desmitais jūnija vidū notiks Ķegumā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi