Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Jonass Sardīnijas posmu noslēdz astotajā vietā

Latvijas motosportists Pauls Jonass no Gas Gas komandas svētdien izcīnīja astoto vietu pasaules motokrosa čempionāta desmitā posma - Sardīnijas Grand Prix - prestižākās MXGP klases sacensībās.

Pirmajā braucienā latvietis ierindojās 13.vietā, bet otrajā braucienā izcīnīja sesto pozīciju, kas ļāva Sardīnijas posmā ieņemt astoto vietu un iegūt 23 punktus.

Jonasam izdevās labs starts otrajā braucienā, kas ļāva daļu brauciena noturēties ceturtajā vietā, no trešās vietas atpaliekot par divām sekundēm. Brauciena līderi turpināja kāpināt tempu, tāpēc brauciena vidū starp trešo un ceturto vietu bija gandrīz desmit sekundes. Brauciena turpinājumā Jonass nespēja saglabāt ceturto vietu, viņu apsteidza nīderlandietis Kalvins Vlanderens, ātri gūstot piecu sekunžu pārsvaru. 

Brauciena turpinājumā latvieti apdzina šveicietis Džeremijs Sīvers, kurš lika Jonasam atkāpties uz sesto vietu. Arī atrodoties sestajā vietā nevarēja atslābt, jo nākamais sekotājs Vatsons atpalika vien par divām sekundēm, taču Jonass spēja noturēt divu sekunžu pārsvaru līdz finišam.

Pirmā brauciena uzvarētājs nīderlandietis Džefrijs Herlingss visa brauciena laikā mēģināja izvirzīties priekšā spānim Horhem Prado, kas viņam izdevās vien pēc 20 brauciena minūtēm un jau apli vēlāk viņš ieguva trīs sekunžu pārsvaru pār Prado. Trešo vietu saglabāja francūzis Romēns Febvrs.

Otrajā braucienā pagājušās sezonas uzvarētājs un līdzšinējais kopvērtējuma līderis slovēnis Tims Gajsers nespēja pakāpties augstāk par astoto vietu un posma kopvērtējumā ieņēma vien 12.vietu.

Herlingsam uzvara abos braucienos deva 50 punktus, 44 punkti bija Prado un 40 punkti Febvram. 

Kvalifikācijas braucienā Jonass ieņēma 15.vietu, bet pirmajā vietā ierindojās Herlingss. Smagu kritienu piedzīvoja titulētais itālis Antonio Kairoli, kurš gan ticis cauri sveikā bez lūzumiem, taču šodien nestartēja

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirmajā vietā izvirzījās Herlingss ar 371 punktu, bet tikai par vienu punktu atpaliek Gajsers un par četriem - Febvrs. Jonass kopvērtējumā ar 254 punktiem ieņem septīto vietu.

Iepriekšējā posmā, kas norisinājās Afjonkarahisarā, Jonass ieņēma piekto vietu.

Pērn par MXGP čempionu trešo reizi tika kronēts Gajsers, bet Jonass, kurš vasarā guva smagu traumu, ierindojās 31.vietā.

Nākamais posms MXGP klasē notiks 3.oktobrī Toičentālē, Vācijā.

Šosezon MXGP klasē paredzēti 18 posmi. Sezonas noslēgums plānots novembrī Itālijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi