Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kvadriciklu braucējs Meņģelis Eiropas čempiona titula aizstāvēšanu sāk ar uzvaru Dānijā

Latvijas kvadriciklu braucējs Edgars Meņģelis nedēļas nogalē Dānijā ar uzvaru iesāka Eiropas čempiona titula aizstāvēšanu.

Šīs sezonas pirmā posma kvalifikācijā Francijas komandu "By Rapport - PSR - BUD Racing" pārstāvošais Meņģelis uzrādīja otro ātrāko apļa laiku, tikai par četrām sekundes desmitdaļām piekāpjoties vienam no pērnās sezonas sīvākajiem konkurentiem Maikam van Grinsvenam no Nīderlandes. Sportists atzīst, ka šajā dienā viņam bijušas nelielas problēmas ar motocikla regulējumu un to novēršanai veltīts daudz laika.

Pirmajā svētdienas finālbraucienā Meņģelim neizdevās starts un cīņa bija jāsāk no piektās pozīcijas. Kaut trases konfigurācijas un seguma specifika apdzīšanas manevrus sarežģīja, latvietis līdz finišam spēja aizcīnīties līdz otrajai vietai, bet par brauciena uzvarētāju kļuva Nīderlandes sportists Džo Māsens, kurš Meņģeli finišā pārspēja par 18 sekundēm. Latvijas sportists pēc pirmā brauciena atzina, ka kļūdījies startā un brauciena laikā neko nav centies forsēt, bet gan nobraukt stabili un bez kļūdām.

Otrajā braucienā jaunajam Latvijas sportistam izdevās lielisks starts un Meņģelis cīņu sāka kā līderis, pozīciju nosargājot līdz mirklim, kad tiesnesis parādīja rūtoto finiša karogu. Meņģelis stāsta, ka tajā motocikla regulējumi bijuši teju ideāli, kas ļāvis visu braucienu noturēt augstu tempu, nepieļaujot lielas kļūdas.

Otrā vieta pirmajā braucienā un izcīnītā uzvara otrajā Meņģelim garantēja arī uzvaru posmā un čempionāta līdera godu.

"Šī ir tā reize, kad vislielākās uzslavas un pateicība jāizsaka komandai par smago un neatlaidīgo darbu. Tika ieguldīts tiešām liels darba apjoms, lai rezultāts būtu tāds, kādu visi vēlas," izteicies Meņģelis.

Vēl no Latvijas sportistiem šajā posmā 20.vietu ieņēma Jānis Saldavs, 22.vietā palika Ričards Zālīte, bet 26.pozīcijā ierindojās Kārlis Bole.

Nākamais pasaules čempionāta posms pēc divām nedēļām norisināsies Francijā, bet vēl nedēļu vēlāk sportisti sacentīsies Nīderlandē. Vēl pēc tam maijā gaidāms posms Vācijā, 30. un 31.jūlijā sportisti satiksies Stelpē, bet vēl pēc nedēļas noslēdzošais posms risināsies Igaunijā.

Pagājušajā sezonā Meņģelis Eiropas čempiona titulu jau bija nodrošinājis pirms noslēdzošā, sestā, posma, izcīnot lielāko panākumu Latvijas kvadriciklu motokrosa vēsturē. Tāpat viņš palīdzēja Latvijas izlasei izcīnīt otro vietu Eiropas Nāciju kausa sacensībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi