Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvieši pasaules čempionātā kartingā sasniedz augstākos rezultātus vēsturē

Latvijas autosportisti pasaules čempionātā kartingā sasnieguši augstākos rezultātus vēsturē, informē Latvijas Automobiļu federācija (LAF).

No 11. līdz 18.decembrim Bahreinas starptautiskajā kartinga trasē norisinājās "Rotax MAX Challenge Grand Finals 2021" fināla sacensības, kur piedalījās 380 labākie "Rotax" kartinga braucēji no visas pasaules. Latviju šajās sacensībās pārstāvēja deviņi sportisti četrās ieskaites grupās, izcīnot divas godalgas.

Tomass Štolcermanis izcīnīja uzvaru un čempiona titulu "Junior" klasē, bet Patriks Noels Ločmelis trešo pozīciju DD2 klasē.

Latviju pārstāvēja delegācija deviņu sportistu sastāvā: Toms Strēle ("Mini"), Tomass Štolcermanis, Edgars Vilcāns (abi - "Junior"), Henrijs Grūbe, Ēriks Gasparovičs, Iļja Aļoškins (visi - "DD2 Master"), Emīls Akmens, Patriks Noels Ločmelis, Krists Ziders (visi - DD2). Visos braucienos latvieši ieguva pozīcijas pirmajā sešiniekā. Finālā no deviņiem braucējiem iekļuva astoņi.

Štolcermanis visas iepriekšējās dienas pārliecinoši uzvarēja visos braucienos un pusfinālā, tāpēc startēja no pirmās vietas finālā. Savukārt Vilcāns startēja no ceturtās vietas finālā. 

Štolcermanis pirmajos apļos ieguva drošu distanci līdz otrajai vietai, bet 12.aplī, kad viņš bija jau drošā attālumā visā trasē tika izlikti dzeltenie karogi. Latvijas pilots pēc sacensību atsākšanās spēja noturēt savu pirmo vietu līdz pat rūtainajam finiša karogam, kļūstot par "Rotax MAX Challenge Grand Finals 2021" čempionu. 

Štolcermanis ir pirmais latvietis, kurš uzvarējis visus braucienus, pusfinālu un finālu. Vilcāns, kuram šis bija debijas čempionāts, pēdējos apļos piedzīvoja sadursmi un finišēja 19.vietā.

DD2 klasē finālā startēja Ločmelis no sestās pozīcijas un Akmens no astotās pozīcijas, izcīnot attiecīgi trešo un 14.vietu.

Gados vecāko dalībnieku klasē "DD2 Master" Grūbe bija piektais, Gasparovičs 26., bet Aļoškins finišēja 23.vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi