Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas izlases sastāvā dalībai Nāciju kausā iekļauts Jonass un brāļi Reišuļi

Latvijas izlases sastāvā dalībai Nāciju kausā, kas notiks 8.oktobrī Francijas trasē Ernē, iekļauts Pauls Jonass un brāļi Jānis Mārtiņš un Kārlis Alberts Reišuļi, ziņo Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

Šogad komandas mērķis Nāciju kausā ir pārspēt līdz šim sasniegto labāko rezultātu.

"Gribam sasniegt iespējami labāku vietu par astoto. Domāju, ka ar šiem sportistiem, kas iekļauti izlasē, viss ir iespējams," saka Latvijas izlases vadītājs Valdis Seratinskis.

"Nāciju motokross ir vienīgās sacensības gadā, kad sportisti komandu cīņā pārstāv savu valsti, vienīgās sacensības gadā, kur satiekas labākie braucēji no dažādiem kontinentiem un dažādiem čempionātiem," uzsver LaMSF prezidents Mārtiņš Lazdovskis.

"Šogad uz Franciju dosimies ar jaunu, bet ambiciozu komandu, braucējiem, kas reprezentē Latvijas motokrosa jauno vilni ar mūsu līderi Jonasu sastāvā," piebilda Lazdovskis.

LaMSF Motokrosa komisijas vadītājs Kristers Serģis apstiprināja, ka šā gada Eiropas čempionāta līderis 125 kubikcentimetru klasē J.Reišulis Nāciju kausā startēs MX2 klasē, pērnā gada Eiropas vicečempions K.Reišulis pārstāvēs "MX Open" klasi, bet MX1 ieskaitē uz starta līnijas stāsies Jonass.

Kā rezervists komandā iekļauts Edvards Bidzāns.

"Sastāvs šogad ir pietiekami jauns un cerīgs," saka Serģis, cerot, ka Latvijas izlases krosa braucēji varētu sasniegt un pārspēt 2019.gadā Nīderlandē izcīnīto astoto vietu.

Gatavojoties sacensībām, Latvijas komanda plāno nedēļu pirms mačiem doties uz Franciju un aizvadīt treniņus tur.

Tas gan vēl jāsaskaņo ar braucēju komandām, atklāja Latvijas izlases galvenais treneris Roberts Justs, kurš apliecināja, ka visi komandā iekļautie sportisti tuvojas savai labākajai fiziskai kondīcijai.

Viņš min, ka Jonass pamazām sāk atgūties no savainojuma sekām un lēnā garā tuvojas labai formai.

J.Reišulis jau ir aizvadījis vairākus treniņus ar 250 kubikcentimetru klases motociklu, un pārslēgšanās uz četrtakta motociklu viņam ir noritējusi gludi - gan ātrums, gan izturība viņam ir laba, norāda Justs.

K.Reišulis pēc traumas šobrīd trenējas diezgan aktīvi un arī tuvojas savai labākajai fiziskajai kondīcijai, uzsver treneris

Pirmo reizi Latvija kā neatkarīga valsts Nāciju motokrosā piedalījās 1992.gadā. Toreiz ar Viesturu Gauši, Leonu Kozlovski un Mairi Levanu sastāvā Latvijai izdevās izcīnīt 11.vietu.

Šo rezultātu Latvijas motosportisti nevarēja pārspēt 27 gadus, līdz 2019.gadā to izdarīja Jonass kopā ar Tomu Macuku un Dāvi Ivanovu, Āsenas trasē Nīderlandē izcīnot astoto vietu.

Pērn Latvijas izlase, kurā startēja Kārlis Sabulis, Macuks un K.Reišulis, atkārtoja Latvijas izlases otru labāko rezultātu, ierindojoties 11.pozīcijā.

Nāciju kauss motokrosā solo motocikliem 8.oktobrī notiks 1972.gadā Ernē trasē Francijā. Kopš 1990.gada šī mototrase rīko pasaules čempionāta posmus motokrosā, kā arī divreiz (2005. un 2015.gadā) šeit ir notikušas Nāciju kausa sacensības.

Latvijas izlases sniegumam Nāciju kausā tiešraidē varēs sekot līdzi arī televīzijas kanālā "Go3 Sport".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi