Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas spīdvejisti finišē sestajā vietā Nāciju kausa finālā

Latvijas spīdveja komanda ar Andžeju Ļebedevu, Oļegu Mihailovu un Franci Gustu šajā nedēļas nogalē Mančestrā izcīnīja sesto vietu divās dienās notikušajā Nāciju kausa (Speedway of Nations) finālā.

Pēc sestdienas sacensībā, kur septiņas izlases spēkojās katra ar katru, Latvija ar 24 punktiem bija ceturtā, taču tai sekojošajām Austrālijai un Francijai bija tikpat punktu. Pirmais trijnieks bija piecu punktu attālumā.

Svētdienas braucienos Latvija ieņēma stabilu sesto vietu ar 18 punktiem, par četriem punktiem Zviedriju, kas savainojumu dēļ finālu noslēdza ar vienu junioru braucēju. Pēc 42 braucieniem 74 punkti, pirmā vieta un automātiska vieta lielajā finālā bija Polijai. Tālāk ar 68 un 64 punktiem bija Dānija un Lielbritānija, kas spēkojās pārbraucienā, ceturto vietu ieņēma Austrālija (49) punkti, bet tālāk bija Francija (47), Latvija (42) un Zviedrija (30).

Pārbraucienā briti Roberts Lamberts un Daniels Bevlijs finišēja attiecīgi pirmajā un trešajā vietā, ar 6:3 uzvarot Dāniju, kurai otro un ceturto vietu ieņēma Leons Madsens un Mikels Mihelsens.

Lielajā cīņa izvērtās pagalam dramatiska, jo polis Macejs Janovskis cīņā par otro pozīciju piedzīvoja kritienu, tādējādi Bartošam Zmarzlikam ar uzvaru nepietika, lai nodrošinātu savai komandai titulu. Lamberts un Bevlijs finišēja otrajā un trešajā vietā, kas britiem deva uzvaru ar 5:4. Polija ar sudrabu samierinājusies trešo gadu pēc kārtas.

Latvijas spīdvejisti svētdienu sāka ar uzvaru 7:2 pār Zviedrijas junioru, pēc tam sekoja zaudējumi Dānijai (2:7), Austrālijai (2:7), Polijai (2:7), Lielbritānijai (2:7) un Francijai (3:6). Ļebedevs Latvijai atveda 13 punktus, Mihailovs trīs un Gusts divus.

Atšķirībā no ierastās punktu skaitīšanas sistēmas, šajās sacensībās par uzvaru pienākas četri punkti, par otro vietu trīs, par trešo divi, bet ceturtās pozīcijas ieguvējs savai komandai punktus neatved. Šāda sistēma izveidota, lai braucienos nebūtu neizšķirtu rezultātu. 

Latvijas spīdvejisti finālam kvalificējās septembrī Daugavpilī notikušajā pusfinālā, kur savā grupā izcīnīja otro vietu.

Spīdveja Nāciju kausa ("Speedway of Nations") pusfināli Daugavpilī bija iecerēti jau pērn, bet Covid-19 pandēmijas dēļ šī fāze sacīkstēs tika atcelta. Organizatori lēma, ka pusfināli nenotiks, bet par uzvarētāja balvu cīnīsies septiņas labākās izlases no 2019.gada Nāciju kausa sacensībām.

Lielbritānijā izsludināto Covid-19 ierobežojumu dēļ fināls vēlāk tika pārcelts uz Polijas pilsētu Ļubļinu, kuras trekā pirms gada uzvaru svinēja Krievija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi