Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Leklērs trīsreiz apsteidz Verstapenu un uzvar Austrijas Grand Prix

Ferrari pilots Šarls Leklērs svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 11.posmā - Austrijas Grand Prix -, sacensību gaitā trīs reizes apsteidzot savu sīvāko konkurentu un kopvērtējuma līderi Maksu Verstapenu.

Sestdien sprintā uzvarēja un svētdienas sacīksti no pirmās vietas sāka "Red Bull" pilots Verstapens, kuram pirmajā rindā līdzās bija Leklērs. 

Startā Verstapens nosargāja savu līderpozīciju, bet vislielāko neveiksmi piedzīvoja viņa komandas biedrs Serhio Peress, kurš pēc sadursmes ar Džordžu Raselu ("Mercedes") izslīdēja no trases un bija spiests doties pitstopos, vēlāk arī izstājoties. Rasels par incidentu vēlāk saņēma piecu sekunžu sodu.

Nīderlandietis bija vadībā līdz 11.aplim, kad viņu apdzina Šarls Leklērs. Nākamajā aplī Verstapens devās boksos, cerot atgriezties līderpozīcijā pēc tam, kad pārējie piloti būs nomainījuši riepas. Tas arī viņam izdevās, taču arī 33.aplī Leklērs apdzina nīderlandieti, kurš brauca ar cietā sastāva riepām. Tāpat Verstapens nesaglabāja līderpozīciju arī pēc nākamā boksu apmeklējuma, 53.aplī Leklēram vēlreiz apdzenot "Red Bull" pilotu.

Verstapenam sekoja Leklēra komandas biedrs Karloss Sainss juniors, taču iepriekšējā posma uzvarētājs 14 apļus pirms finiša dzinēja problēmu dēļ izstājās, turklāt pamatīgi aizdegās un dūmoja viņa vadītais spēkrats.

Leklērs vadību noturēja un svinēja pārliecinošu uzvaru, viņam sekoja Verstapens, bet trešais bija septiņkārtējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons ("Mercedes"). Ceturtais bija Hamiltona komandas biedrs Rasels, piekto vietu ieņēma Estebans Okons ("Alpine"), bet savu karjerā labāko rezultātu - sesto vietu - sasniedza Miks Šūmahers ("Haas"). Tālāk septītais bija Lendo Noriss ("McLaren"), astoto vietu ieņēma Kevins Magnusens ("Haas"), devītais bija Daniels Rikjardo ("McLaren"), bet kā pēdējais pie punkta tika Fernando Alonso ("Alpine").

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 208 punktiem ir Verstapens, otrais ar 170 punktiem ir Leklērs, bet trešo vietu ar 151 punktu ieņem Peress. Konstruktoru kausā "Red Bull" ir 359 punkti, "Ferrari" seko ar 303 punktiem, bet trešā ar 237 punktiem ir "Mercedes".

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi