Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lielbritānijas Grand Prix triumfē Fetels

Ferrari komandas braucējs Sebastjans Fetels svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas desmitajā posmā - Lielbritānijas Grand Prix. Fetelam šī bija 51. uzvara karjerā, turklāt šo braucienu pabeidza teju visi vadošie braucēji, izņemot Nīderlandes pilotu Maksu Verstapenu no Red Bull, kurš savukārt uzvarēja Austrijas Grand Prix. Otrais finišu sasniedza Mercedes pilots Lūiss Hamiltons, bet trešais bija Fetela pieredzējušais komandas biedrs Kimi Reikenens.

Jau pašā brauciena sākumā notika avārija, kā rezultātā Hamiltons, kurš startēja no pirmās starta pozīcijas, "atkrita" uz 17. vietu. Pēc desmit aizvadītiem apļiem Hamiltons jau bija pakāpies uz sesto pozīciju.

Dažādu problēmu dēļ no sacensībām izstājās Toro Roso braucējs Brendons Hārtlijs no Jaunzēlandes, F-1 debitants Čārlzs Leklērs no Monako (Sauber), kā arī viņa komandas biedrs Markuss Ēriksons no Zviedrijas.

Vēlāk 46. aplī avarēja Verstapens, bet vēl sacensības nepabeidza Haas komandas braucējs - francūzis Romēns Grožāns un spānis Karloss Sainss juniors no Renault.

Savukārt Hamiltons spēja aizcīnīties līdz otrajai vietai, kamēr trešajā vietā palika Reikenens. Uzreiz aiz pirmā trijnieka bija Mercedes pilots Valteri Botass no Somijas, austrālietis Daniels Rikjardo no Red Bull un vācietis Niko Hilkenbergs no Renault.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc desmit posmiem līderim Fetelam ir 171 punkts, kamēr 163 punkti ir Hamiltonam. Trešais ar 116 punktiem ir Reikenens, bet viņam ar 106 un 104 punktiem seko attiecīgi Rikjardo un Botass. Sestais ar 93 punktiem savukārt ir Verstapens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi