Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Liepājas rallijs pārcelts uz 14.-16.augustu

Saistībā ar koronavīrusa izraisīto vispasaules pandēmiju un tam sekojošajiem ierobežojumiem Latvijā un Eiropā, rūpēs par sacensību dalībnieku, skatītāju un darbinieku veselību, Rally Liepāja norise atlikta uz 14.-16.augustu, vēsta sacensību organizatori.

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Eiropas rallija čempionāta Latvijas posms sākotnēji bija paredzēts 29.-31.maijā, vēlāk tika pārcelts uz 10.-12.jūliju, bet šobrīd Rally Liepāja norise plānota vasaras izskaņā.

"Situācija saistībā ar koronavīrusa izplatību Latvijā un pasaulē mainās ļoti strauji. Ik dienu uzzinām, kā valstis visā pasaulē cenšas ierobežot vīrusa izplatību, pielāgojot arī noteiktos ierobežojumus. Sporta sacensību rīkotāji ir šim "virpulim" pa vidu, cenšoties pielāgoties situācijai un rast risinājumu, lai vienlaicīgi gan sarīkotu sacensības, gan ievērotu visus drošības un piesardzības pasākumus," saka sacensību direktors Raimonds Strokšs.

"Kā minējām iepriekš, drošība rallija sarīkošanā vienmēr bijusi mūsu darba galvenā prioritāte, tāpēc kopā ar Eurosport Events, FIA, Latvijas valdību, kā arī rallija pilsētām - Liepāju un Talsiem - pieņēmām lēmumu vēlreiz atlikt sacensību norisi - šoreiz no jūlija uz augustu. Uzsvēršu, ka visas puses vēlas šogad sarīkot FIA Eiropas rallija čempionāta posmu Latvijā, bet neskaidrība un saistītie riski, lai to darītu jūlijā, ir pārāk augsti."

"Mums ir jāņem vērā, ka, lai notiktu pilnvērtīgas Eiropas čempionāta sacensības, dalībniekiem ir jābūt iespējai brīvi ceļot ārpus savas valsts robežām, bet, kā zināms, šobrīd šāda iespēja nav - obligātā divu nedēļu karantīna ir tikai viens no šķēršļiem. Tāpat nav skaidri zināms, par ierobežojumiem, kas Latvijā un Eiropā var tikt noteikti tuvākajās nedēļās."

Lai arī apņēmība sarīkot sacensības ir lielas, Strokšs skaidro, ka nekas vēl nav "akmenī kalts".

"Apzināmies, ka šādas norises laika maiņas nav ideāls risinājums, bet vēlamies izmantot katru pieejamo izdevību, lai šogad Latvijā sarīkotu Eiropas čempionāta posmu. Tomēr pirms pieņemt gala lēmumu, nozīmīga loma būs ekspertu sniegtajām norādēm par iespēju sarīkot drošu Rally Liepāja. Tāpēc, atkarībā no situācijas attīstības un apstākļiem, arī augustā plānotais norises laiks vēl var mainīties. Ja būs tāda nepieciešamība un iespējamība, izskatīsim arī variantu sarīkot ralliju vēl vēlākā datumā," noslēdz Raimonds Strokšs.

Visas līdz šim iegādātās ieejas biļetes būs derīgas arī pārceltajā Rally Liepāja  norises datumā.

Bez Latvijas rallija čempionāta ieskaites Rally Liepāja vienkopus Kurzemes pusē norisināsies FIA Eiropas rallija čempionāta posms, kuram pievienosies arī ERC Junior čempionātā startējošo talantīgo jauniešu vadītās ekipāžas. Piedalīsies arī kolorītās aizmugures piedziņas Abarth Rally Cup automašīnas, kurām šī būs otrā vizīte Talsu un Liepājas pusē, bet starptautisko sacensību sarakstu noslēgs FIA Baltijas rallija kausa izcīņas pirmais posms.

Rally Liepāja laikā sacensību posms paredzēts arī Latvijas rallijsprinta kausa dalībniekiem un Historic klases ekipāžām, kas startēs ar rallijam pielāgotiem vēsturiskiem, līdz 1997.gadam ražotiem auto. Neatņemama Rally Liepāja daļa ir arī vēsturisko auto regularitātes sacensības Youngtimer Rally Liepāja, kas arī šogad plānots kā garākais un ilgākais pārbaudījums regularitātes sacensību sezonas gaitā.

Sacensības startu rallijā apstiprināja liepājnieks Mārtiņš Sesks un Reinis Nitišs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi