Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Medijs: Helikoptera avārijā Priekules novadā gājis bojā Eiropas čempiona Kajetanoviča draugs

Svētdien Priekules novada Gramzdas pagastā rallija Liepāja laikā notikušajā helikoptera avārijā gājis bojā Eiropas čempiona Kajetana Kajetanoviča draugs un Kelces autodroma ilggadējais vadītājs Pavels Jagņatkovskis, vēsta portāls Echodnia.eu.

Jau ziņojām, ka šodien Priekules novada Gramzdas pagastā, rallija Liepāja laikā nogāžoties civilajam helikopteram, gājis bojā viens cilvēks un trīs cietuši. No cietušajiem divi guvuši smagas traumas.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes preses pārstāve Signe Šteinberga, avārijā gājis bojā Polijas pilsonis, nenosaucot viņa personību. 

Tikmēr Echodnia.eu vēsta, ka avārijā gājis bojā ilggadējais Kelces autodroma vadītājs Jagņatkovskis, kurš vairākus gadus strādāja kopā ar Kajetanoviču un asistēja viņam organizatoriskajās lietās.

"Pavels iekāpa helikopterā, nofotogrāfēja kokpitu un aizsūtīja bildi draugiem un ģimenei. Nedaudz vēlāk helikopters pēc pacelšanās nokrita. Iespējams, tika aizķerti augstsprieguma vadi," Echodnia.eu citā Kelces autokluba prezidenta Kšištofa Tutaka teikto.

Jagņatkovskim decembrī apritētu 52 gadi.

Tāpat Echodnia.eu vēsta, ka avārijā smagus savainojumus guvis Vaclavs Kosteckis, kurš arī saistīts ar Kelces autodromu. Portāls raksta, ka viņš šobrīd cīnās par savu dzīvību.

Helikopters nogāzies netālu no 11.ātrumposma finiša, līdz ar to šis dops ticis apturēts. Pēc helikoptera avārijas Kajetanovičs, kurš jau sestdien bija nodrošinājis Eiropas čempiona titulu, izstājās no rallija.

"Saistībā ar notikumu, kas skāris manus tuvus draugus, izstājāmies no rallija. Mani mīļie, lūdzu jūs cienīt manu lēmumu, kuru kā sportistam bija grūti pieņemt. Paldies visiem, kuri mūs atbalstīja šīs sezonas posmos. Rēķinos ar jūsu atbalstu arī nākotnē," sociālajā vietnē Facebook raksta Kajetanovičs.

Civilās aviācijas aģentūras (CAA) direktors Māris Gorodcovs aģentūrai LETA pastāstīja, ka avarējušajā helikopterā atradās divi Polijas un divi Latvijas pilsoņi.

CAA direktors Gorodcovs aģentūrai LETA atklāja, ka helikopters avarējis, aizķerot elektropārvades līniju. To apstiprināja arī uzņēmumā Sadales tīkls.

Pēc Gorodcova teiktā, avarējušais lidaparāts ir četrvietīgais Robinson R44, kas ražots 2006.gadā un Latvijā reģistrēts 2014.gada 7.februārī ar nacionālās reģistrācijas zīmi YL-HBH.

Lidot un arī iegādāties šo helikopteru piedāvā kompānija Baltijas helikopters. Firmas.lv dati liecina, ka 2000.gada beigās Jelgavas novada Glūdas pagastā reģistrētā SIA Baltijas helikopters pilnībā pieder 1964.gadā dzimušajam Aldim Paugam, kurš ir arī šī uzņēmuma vienīgais valdes loceklis.

Ar Baltijas helikoptera pārstāvjiem aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties.

Top komentāri

Dāvis
D
Viens no cietušajiem esot Fantecka māsas kādreizējais klases biedrs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi