Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Mucenieka un Stupeļa kantētajām ekipāžām dubultuzvara PČ posma kvalifikācijā

Latvijas kantētāju Elvja Mucenieka un Kaspara Stuepļa ekipāžas sestdien guva dubultuzvaru Spānijā notiekošā pasaules čempionāta motokrosā ar blakusvāģiem sezonas trešā posma kvalifikācijā.

Mucenieks ar stūrmani Valentēnu Žiro no Francijas izcīnīja uzvaru, kamēr Stupelis ar Nīderlandes pilotu Etjēnu Baksu bija otrie.

Tikmēr kantētājs Lauris Daiders ar igauņu pilotu Kertu Variku bija desmitie.

Trešā posma sacensības notiks svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms trešā posma sacensībām līderis ar 84 punktiem ir beļģis Marvins Vanlušens, 75 punktus guvuši Žiro un Mucenieks, kuri ir otrie. Varikam un Daideram ir 57 punkti, kas dod piekto vietu, bet Bakss un Stupelis ar 36 punktiem ir devītie.

Vēl sezonas pirmajā posmā Nīderlandē Mucenieks kritienā lauza plaukstas kaulu, taču tik un tā piedalījās sacensībās, noslēgumā ekipāžai izcīnot septīto vietu. Kritienu pirmajā braucienā piedzīvoja arī Stupelis ar Baksu, kuri sacensības neturpināja. Vēlāk izrādījās, ka Baksam bija lauzts atslēgas kauls, turklāt viņam uzreiz tika veikta arī operācija, bet latvietis iedzīvojās trīs lauztās ribās un plēstā kājas muskulī. Pāris nedēļas vēlāk abi latvieši uz pasaules čempionāta sacensībām jau atgriezās ierindā.

Iepriekšējā sezonā Mucenieks duetā ar Žiro kļuva par vicečempioniem, kamēr sestajā vietā meistarsacīkstes noslēdza latviešu ekipāža Jānis Daiders un Kaspars Stupelis. Par pasaules čempioniem blakusvāģiem kļuva nīderlandieša Etjēna Baksa un francūža Nikolā Musē ekipāža.

Pēc sezonas šķīrās Latvijas ekipāžas ceļi, trīskārtējam pasaules čempionam Stupelim atkal pievienojoties Baksa ekipāžai.

Stupelis divas reizes titulu izcīnījis ar leģendāro nīderlandieti Danielu Vilemsenu (2003. un 2004.gadā), bet 2015.gadā viņš triumfēja Baksa ekipāžas sastāvā. Tāpat viņš piecas reizes kļuvis par vicečempionu, divreiz to paveicot ar leģendāro latvieti Kristeru Serģi, bet trīs reizes ar Baksu.

Šosezon divi no 13 posmiem notiks Latvijā, sestajam etapam jūnijā risinoties Cēsīs, bet desmitajam posmam jūlijā notiekot Stelpē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi