Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nākamgad Latvijā atkal notiks Ziemeļvalstu rallijkrosa čempionāta posmi

Nākamgad Latvijā atkal notiks Ziemeļvalstu rallijkrosa čempionāta RallyX Nordic divi posmi, informē sacensību organizētāji.

Plānots, ka Ziemeļvalstu rallijkrosa čempionāta piektais un sestais posms tiks aizvadīti no 2022.gada 8.līdz 10.jūlijam Rīgā, Biķernieku trasē.

"Esam priecīgi paziņot, ka nākamajā sacensību gadā Latvija uzņems vienu no augstākās klases rallijkrosa seriāliem. Ziemeļvalstu rallijkrosa čempionāts RallyX Nordic ar katru gadu saņem arvien lielāku popularitāti atpazīstamu braucēju vidū," norāda rallijkrosa sacensību rīkotājs Jānis Bergs. "Domāju, ka 2022.gada sezona nebūs izņēmums, jo pasaules rallijkross dodas elektrisko automobiļu virzienā, kā arī tajā tiek ierobežots dalībnieku skaits, tāpēc braucēji meklē iespējas braukt citur.”

Rallijkrosa festivāla ietvaros uz starta varētu iziet vairāk kā 140 dalībnieki. "RallyX Nordic" vieno tādus pasaules rallijkrosa elites braucējus, kā Jūhans Kristofešsons, Niklass Gronholms, Andreass Bakkeruds un citus. Paralēli, plānotajā nedēļas nogalē, uz starta dosies arī labākie Latvijas un Lietuvas čempionāta rallijkrosa braucēji.

"Biķernieku trasē sportisti tiksies nedēļu pēc sacensībām Zviedrijā, Holjes trasē, kas aicina domāt, ka Rīgā uz starta redzēsim dalībniekus no dažādiem Eiropas reģioniem. Ne mazāk svarīgi ir pieminēt to, ka paralēli šīm cīņām, norisināsies arī Latvijas un Lietuvas rallijkrosa čempionāta posms, kas varētu mudināt arī vietējās zvaigznes stāties blakus pasaulē zināmiem rallijkrosa braucējiem," atklāj rīkotājs.

Dalībnieki "RallyX Nordic" seriālā sacentīsies piecās ieskaites grupās - spēcīgākajā "Supercar" klasē, kuru jauda sasniedz 600 zirgspēkus, "Supercar Lites", kas pasaules rallijkrosa kontekstā zināma kā RX2, divās kroskartu klasēs - "Crosscar" un "Crosscar Junior", kā arī "Open 2WD" klasē, kurā uz starta stājas vientilta piedziņas automašīnas.

2021.gada "RallyX Nordic" sezona aizritēja septiņos posmos. Prestižajā "Supercar" klasē, ar trīs uzvarām sezonā, čempiona kausu izcīnīja zviedru pilots, pasaules čempions Kristofešsons. Rallijkrosa seriālā, kroskartu klasē "Crosscar", piedalījās arī divi latviešu rallijkrosa braucēji, Ronalds Baldiņš ("Speedcar") un Reinis Nitišs ("Kamikaz 3").

Baldiņš trijos no septiņiem posmiem iekļuva fināla braucienā un vienā no tiem izcīnija otro vietu, bet sezonas kopvērtējumā latviešu sportists ierindojās augstajā ceturtajā pozīcijā. Savukārt, Reinis Nitišs sezonu noslēdza septītais.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi