Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Putniņš: Mercedes neloģiskā dubultuzvara Melburnā

Kārtējā sezona sākusies ar Mercedes dubultuzvaru, tomēr šoreiz panākums drīzāk bija apstākļu sakritība, jo līdz neparedzētajam drošības mašīnas periodam Ferrari un Sebastiāns Fetels bija pārliecinošā vadībā un gluži kā savos labākajos Red Bull laikos kontrolēja situāciju sacīkstē.

Par iemeslu drošības mašīnai un sacīkstes apturēšanai bija ar neaptveramu enerģiju piesātinātā Fernando Alonso avārija, kas vēl pirms desmit gadiem visdrīzāk beigtos ar smagiem savainojumiem pilotam, bet pirms trīsdesmit gadiem ar drošu nāvi. Piecu sekunžu laikā McLaren formula pārvērtās lūžņu kaudzē, no kuras nedaudz apdullis izrāpās Alonso bez jebkādiem fiziskiem savainojumiem. Tas bija vēl viens uzskatāms pierādījums FIA drošības kampaņas efektivitātei. Atcerēsimies par to brīdī, kad sašutumā protestēsim pret nākamgad plānoto kokpita aizsardzības sistēmas ieviešanu.

Pauze ļāva Mercedes atgūties pēc katastrofālā starta, sakārtot domas un izplānot stratēģiju: uz atlikušo sacīkstes daļu izmantot vienīgo vidējā sastāva riepu komplektu (Hamiltona gadījumā) un iztikt bez liekas došanās boksos. Kāpēc Ferrari nedarīja to pašu? Viņi nobijās, jo vidējais riepu sastāvs Melburnā treniņos nebija veicis ne apli un ziemas testos Maranello komandai ar baltā marķējuma riepām bija manāmas problēmas noturēt saķerei nepieciešamo temperatūru. Savukārt Mercedes varēja riskēt un akli uzticēties vidējā sastāva riepām, jo ziemā lielāko daļu laika pavadīja ar šīm riepām, kopā nodeldējot vairāk nekā sešdesmit komplektu. Rosbergs un Hamiltons bija pārliecināti, ka ar vidējām riepām spēs ne tikai tikt līdz finišam, bet arī atrast nepieciešamo saķeres līmeni. Šeit mēs redzam jauno riepu noteikumu pirmos augļus - plašāka izvēle paver iespēju komandām un pilotiem variēt ar stratēģiju un vajadzības gadījumā riskēt ar agresīvāku pieeju, lai mēģinātu izglābt sacīksti.

Rosbergam šī ir ceturtā uzvara pēc kārtas, un tādi panākumi F1 vēsturē ir bijuši tikai pilotiem, kas jau bija vai vēlāk kļuva par pasaules čempioniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Ločmelis: Dabūjām emocijas no Gudļevska

Latvijas hokejisti svētdien pasaules čempionāta mačā smēlās emocijas no valstsvienības vārtsarga Kristera Gudļevska, pēc uzvaras sarunā ar žurnālistiem teica izlases uzbrucējs Dans Ločmelis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi