Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Reikenens ar jaunu rekordu ātrākais F-1 Itālijas Grand Prix izcīņas kvalifikācijā

Ferrari komandas pilots Kimi Reikenens no Somijas sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) čempionāta 14.posma - Itālijas Grand Prix - izcīņas kvalifikācijas sacensībās, uzstādot jaunu trases apļa rekordu.

Reikenens trases apli veica minūtē un 19,119 sekundēs, kas ir jauns Moncas trases rekords. Viņš aiz sevis atstāja komandas biedru Sebastjanu Fetelu no Vācijas, kurš bija par 0,161 sekundi lēnāks.

Reikenena vidējais ātrums labākajā aplī bija 263,5 kilometri stundā.

Ferrari komandai Moncas trasē kvalifikācijas sacensībās šī bija pirmā uzvara pēdējos astoņos gados. Tikmēr Reikenens pie "pole position" tika pirmo reizi šajā sezonā un 18.reizi karjerā, iepriekšējo šādu panākumu svinot pirms 12 gadiem. Zīmīgi, ka 38 gadu vecumā Reikenens kļuvis par otru vecāko "pole position" ieguvēju, jo 1994.gadā brits Naidžels Mensels Austrālijas Grand Prix kvalifikācijā uzvarēja būdams 41 gadu vecs.

Trešais kvalifikācijā palika pašreizējais pasaules čempions un šī gada čempionāta kopvērtējuma līderis Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas, kurš pārstāv Mercedes komandu, kurš Reikenenam zaudēja 0,175 sekundes, kamēr ceturtais bija Hamiltona komandas biedrs Valteri Botass no Somijas.

Labāko desmitniekā tika arī Red Bull komandas nīderlandiešu braucējs Makss Verstapens, Haas komandu pārstāvošais francūzis Romēns Grožāns, Renault vienības pārstāvis Karloss Sainss no Spānijas, francūzis Estebans Okons no Racing Point Force India komandas, vēl viens franču pilots Pjērs Gaslī (Toro Rosso) un kanādietis Lenss Strols (Williams).

Itālijas Grand Prix izcīņa notiks svētdien. Jāpiebilst, ka Ferrari komanda savā mājas trasē Moncā nav uzvarējusi kopš 2010.gada.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms 14.posma sacensībām līderim Hamiltonam ir 231 punkts, kamēr 214 punkti ir Fetelam. Trešais ar 146 punktiem ir Reikenens, bet viņam ar 144 punktiem seko Botass. Pirmo sešinieku noslēdz Red Bull komandas biedri Verstapens un Daniels Rikjardo no Austrālijas, kurš kvalifikācijā bija vien 15.vietā, kuriem ir attiecīgi 120 un 118 punkti.

Konstruktoru kausa kopvērtējumā vadībā ar 375 punktiem ir Mercedes, kamēr 15 punktus atpaliek Ferrari, bet trešā ar 238 punktiem ir Red Bull.

Šajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezušās Francijā un Vācijā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā Mercedes palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi