Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Sacīkstes uz izdzīvošanu Baku ielās

Azerbaidžānas Grand Prix svētdienas F1 sacīkstes, kas pēc nosaukuma joprojām skan neiederīgi autosporta karalienes kalendāram, pierādīja, ka asprātīga trases konfigurācija un tuvu esošas barjeras var nodrošināt neaizmirstamu šovu un arī pagaidām aizraujošāko šīgada GP posmu.

Sacīkšu laikā notika neskaitāmi incidenti, un ieguvēji izrādījās tie, kas izkļuva no tiem sveikā un ar mazāko laika zaudējumu. Pat uzvarētājam Danielam Rikjardo problēmu netrūka – austrālietis trešajā kvalifikācijas kārtā ietriecās sienā, bet sacīkstē viņa bremžu dzesēšanas sistēmas gaisa savācēja atveri nobloķēja plastmasas maisiņš. Vēl jautrāk veicās otrās vietas ieguvējam Valteri Botasam, kurš pēc pirmā apļa incidenta atkāpās uz stabilu pēdējo vietu. Tīnis Lānss Strols, kurš kanādiešiem atnesa pirmo goda pjedestālu kopš 2001. gada, kad Vācijas GP trešo vietu izcīnīja Žaks Vilnēvs, ar zināmu veiksmes piedevu un Williams komandas prātīgo stratēģiju pamanījās palikt sveikā haotiskās sacīkstes laikā. Tieši tas bija galvenais – izdzīvot līdz finišam! Ja aplūkojam sacīkstes gaitu, tad uzvarēt varēja vismaz pusducis pilotu, taču vairākus piemeklēja tehniskās problēmas (Masa, Verstapens, Reikenens, Hamiltons, Peress), bet daži savas iespējas sabojāja paši, nespējot aukstasinīgi novērtēt situāciju (Fetels, Okons, Botass).

Baku sacīkste kļuva par pagrieziena punktu abu čempiona titula pretendentu attiecību dinamikā – tagad tās ir neatgriežami sabojātas un no abpusējās cieņas sezonas sākumā maz kas palicis pāri. Incidents pats par sevi triviāls un daudzkārt pieredzēts – līderis (Hamiltons) drošības mašīnas laikā kontrolē peletona ātrumu un ar savu saraustīto kustību nedaudz spēlē uz sekotāju (vispirms jau Fetela) nerviem. Taču tempa izvēle drošības mašīnas laikā ir līdera prerogatīva, un FIA, izpētot viņa telemetrijas datus, atzina, ka Hamiltons noteikumus nepārkāpa. Arī nelielā sadursme situācijā, kad jāsilda riepas un bremzes, ir izskaidrojama un saprotama Fetela kļūda, bet turpinājums "a la Maldonado" stilā, kad mašīna tiek izmantota par ieroci, gan nelien nekādos rāmjos. Tagad Fetelam jau deviņi soda punkti pēdējā gada laikā (pie 12 seko diskvalifikācija), un tas vien apstiprina, ka vācietim ne pirmo reizi "sarkanā migla" neļauj spriest prātīgi. Bet tā nebūtu Formula 1, ja šis incidents netiktu vēl vairāk uzpūsts ar masu mediju palīdzību – vārdu karš Hamiltona un Fetela starpā ir sācies, un prese neļaus tam tik ātri nodzist. Mums atliek ērtāk atlaisties dīvānā, izbaudīt šovu ar jaunu emocionālu dimensiju un mierīgi izlemt, kurā pusē nostāsimies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi