Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sāktas sarunas par iespējamu Latvijas posma iekļaušanu WRC kalendārā

Starptautisku autosporta sacensību rīkotājs RA Events saņēmis vēstuli no pasaules rallija čempionāta (WRC) rīkotāja WRC Promoter, kurā pausts ilgtermiņa sadarbības piedāvājums ar mērķi 2024.gadā Latvijā sarīkot WRC posmu, aģentūru LETA informēja RA Events.

"RA Events" sākusi sarunas ar Latvijas valdību un nozares ministrijām, Latvijas reģionu pilsētām un novadiem, kā arī sadarbības partneriem, lai kopīgi izvērtētu ieguvumus, ko sniegtu WRC posma uzņemšana Latvijā, kā arī lemtu par tehniskām un finansiālām iespējām sacensību sarīkošanai.

2021.gada izskaņā notiks Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Eiropas rallija čempionāta rīkotāja maiņa, šos pienākumus pārņemot esošajam WRC organizatoram "WRC Promoter". Lai noskaidrotu Latvijas posma statusu jaunā rīkotāja plānā, "RA Events" uzsāka sarunas ar "WRC Promoter" par "Rally Liepāja" turpmāku iekļaušanu Eiropas čempionāta kalendārā, kā arī tika skatīta rallija turpmākā attīstība, izvērtējot iespēju Latvijā sarīkot vienu no WRC posmiem.

Šo pārrunu rezultātā "RA Events" saņēma oficiālu "WRC Promoter" vēstuli, kurā izteikts ilgtermiņa sadarbības piedāvājums turpmākos trīs gadus Latvijā sarīkot starptautiskas nozīmes autorallijus - "RA Events" uzticot 2022. un 2023.gadā Eiropas čempionāta posma sarīkošanu, bet 2024.gada sezonā Latviju iekļaujot WRC kalendārā.

Vienlaicīgi, "WRC Promoter" arī norādījis jomas un veicamos priekšdarbus, kurus nepieciešams izpildīt, lai turpinātu detalizētākas sarunas un noslēgtu ilgtermiņa vienošanos, kas oficiāli apstiprinātu Latvijas iekļaušanu gan Eiropas, gan pasaules rallija čempionāta kalendārā.

"RA Events" direktors Raimonds Strokšs atzīmē, ka ar rūpīgu un mērķtiecīgu darbu var panākt to, ka Latvija tiek oficiāli uzņemta pasaules rallija čempionāta saimē. Viņš arī uzsver, ka sacensību sarīkošanā būs nepieciešams palielināt valsts un pašvaldību un to pārvaldīto institūciju iesaisti un atbildību. Tāpat arī esošajiem rallija dienestiem būs jāveic būtiska restrukturizācija, lai spētu parūpēties par drošu un veiksmīgu sacensību sarīkošanu.

"Esmu pārliecināts, ka mūsu sporta sabiedrība ir gatava spert šādu nozīmīgu soli un uzņemties šo izaicinājumu pilno procesu, lai, plānveidīgi un mērķtiecīgi strādājot, Latvija 2024.gadā spētu sarīkot nevainojumu WRC posmu," saka Strokšs.

Latvija bija viena no sešām rezervistēm uz vietu 2021.gada WRC kalendārā gadījumā, ja kādu no posmiem atceltu Covid-19 pandēmijas dēļ. Arī pērn bija sarunas par Liepājas rallija iespējamu iekļaušanu 2020.gada sezonas kalendārā, taču, saprotot, ka divu mēnešu laikā nebūs iespējams sarīkot WRC posmu, Latvijas puse šīs saistības neuzņēmās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi