Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Sasniegts jauns dalībnieku skaita rekords Sieviešu dienas rallijā

Vakar notikušajā jau devītajā Sieviešu dienas rallijā sasniegts jauns dalībnieku skaita rekords, aģentūru LETA informēja rallija organizatoru pārstāve Elīna Gārbena.

Pavisam rallijā piedalījās 723 ekipāžas (Jēkabpilī 352, savukārt Tukumā - 371) jeb teju 3000 sieviešu, jo katrā automašīnā vidēji ir trīs vai pat četras dāmas, sacīja Gārbena.

Uzvaras laurus Austrumu maršrutā plūca meiteņu komanda ar nosaukumu Cesvaines brūzis, bet pirmo vietu Rietumos - ekipāža Rallija zaķi. Otrā vieta Austrumu maršrutā piešķirta ekipāžai Vārkavas rallija zvaigznes, bet Rietumu - Strabag Teams Work. Trešā pozīcija - dāmu apvienībām ar nosaukumu Dzirksteles un Tiks precizēts (A211).

Autoorientēšanās sacensības otro gadu vienlaikus norisinājās divās dažādās vietās. Jēkabpils novadā dāmas sveikt bija ieradies autosportists Reinis Nitišs, kuram tika arī tas gods oficiāli trasē palaist pirmo ekipāžu. Savukārt Tukumā sievietes uzmundrināja aktieris Gints Grāvelis. Kā katru gadu, dāmas priecēja vietējos iedzīvotājus ar krāšņumu, vizuālo tēlu daudzveidību un automašīnu neordinārajiem dizainiem, kas veidoti atbilstoši komandas nosaukumam, informēja Gārbena.

Pirmo gadu ekipāžām no sākuma abās pilsētās 90 minūtes bija jāpilda Quest spēle, lai tuvāk iepazītu abu starta vietu vēsturi, pildot interesantus uzdevumus, dažādas atjautīgas mīklas. Tālāk dalībnieces, vadoties pēc rallija leģendas, apmeklēja vairākus kontrolpunktus, kas atradās Vānes pagastā, Pūrē, Babītes novadā, kā arī netālu no Staburaga Aizkraukles pagastā un Daugmalē. Tajos dāmām bija jāpilda interesanti uzdevumi, kas ir viena no Sieviešu dienas rallija raksturīgākajām iezīmēm. Finiša punkts atradās Rīgā, bet vakara pasākums notika modes un izklaides centrā Rīga Plaza.

Pirmo reizi rallija vēsturē tika organizēts īpašs konkurss mājās palicējiem jeb līdzjutējiem, kas atbalsta savu sieviešu dalību šajā piedzīvojumā.

Top komentāri

?
?
Stulbuma ekspansija?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi