Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Šī nav normāla sacīkste!

Monako Grand Prix ir sezonas spilgtākā Formula 1 sacīkste visās nozīmēs, un gatavošanās tai bija sākusies, vēl mēnesi pirms šeit ieradās piloti un komandas.

Dzīve Monako gan neapstājas – laikā, kamēr trasē nedodas sacīkšu mašīnas, tā tiek atvērta publiskajam un sabiedriskajam transportam. Tāpēc skats, ka tik labi TV ekrānos iepazītajos trases līkumos redzi pieturā apstājamies satiksmes autobusu, šķiet nedaudz nereāls.

Monako apmeklēju jau trešo reizi, taču atkal ar lielu nepacietību gaidīju to mirkli, kad trešdienas rītā iznākšu no Monako vilciena stacijas pazemes tuneļiem Sainte Devote līkumā un ieraudzīšu sauli apspīdam smalkās jahtas Herkulesa vārdā nosauktajā ostā Montekarlo.

Ja lielākajā daļā F1 posmos parastam skatītājam pastaiga pa trasi Grand Prix nedēļas nogales laikā nav iespējama, tad šeit jau pusstundu pēc formulu iebraukšanas boksos ik vakaru ir iespēja veikt 3337 metru svētceļojumu Monako ielās. Turklāt, neskatoties uz trases attīstību un pilnveidošanu (FIA drošības standarti ir aizsniegušies arī līdz Monako), vairāki trases līkumi ir palikuši nemainīgi kopš 1929.gada, kas pirmo reizi šeit notika Monako GP posms.

Lai arī šis ir īpašs posms F1 komandām un pilotiem, tā ir vēl viena sacīkste, kur par uzvaru tiek piešķirti kārtējie 25 punkti, taču apstākļi Monako ir krietni sarežģītāki. Pilotiem būs jārēķinās ar pamatīgu šaurību trasē, un pašas bīstamākās vietas ir Tabac un Louis Chiron līkumi, kur ar ātrumu virs 200 km/h tiek braukts tikai pāris cm no trases barjerām.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi