Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Štolcermanis savā debijā OK Senior klasē izcīna uzvaru kartinga sacensībās Itālijā

Aizvadītajā nedēļas nogalē latviešu kartinga braucējs Tomass Štolcermanis aizvadīja debiju klasē OK Senior sacensības Champions of the Future 2022 Winter Series Franciakortas pilsētā, Itālijā. Gados jaunais sportists spēja pierādīt savas spējas un izcīnīt uzvaru augsta līmeņa sacensībās, kurās sacentās kartinga pasaulē labi zināmi sportisti, informē Latvijas Automobiļu federācija (LAF).

OK Senior klase sportistam ir liels solis uz priekšu, jo klasē uz starta stājās braucēji vecumā no 14 gadiem līdz neierobežotam vecumam, jaunie talanti un sportisti ar plašu pieredzi kartingā. Tomass savā debijā pārsteidza ne vien sevi, bet arī citus sportistus un ārvalstu medijus, kuri atzina, ka šis sasniegums pielīdzināms mākslas darbam - neviens nebija brīdinājis kartinga pasauli, ka savā debijā Tomass Štolcermanis visu nedēļas nogali kontrolēs sacensību gaitu šajā klasē.

“Sacensībās aizvadīju savu debiju OK klasē, nebiju uzstādījis lielus mērķus, galvenais bija spēt pielāgoties šo sportistu ātrumam un gūt pieredzi. Es domāju, ka ne tikai es, bet arī citi nedēļas nogales noslēgumā bija patīkami pārsteigti par sniegumu, kuru spēju uzrādīt. Jau kvalifikācijas braucienā izdevās uzrādīt labu laiku, braucot vienam pašam bez references, bez konkurentiem pa priekšu. Hītos un Super hītā stabili nobraucu ar atrāvienu un labiem laikiem. Fināla 5. un 6. aplī atrāvos no konkurentiem, aizmugurē sākās cīņas, bet es stabili devos pa priekšu līdz pat finiša karogiem!”

Šajās sacensībās Štolcermanis uzrādīja ātrāko apļa laiku kvalifikācijā. Turpmākajos 3 priekšbraucienos (heat) bija pārliecinošs un stabils līderis, uzvarot visos braucienos. Sportists bija labākais arī Super heat braucienā un finālā, pārliecinoši ar 4.6 sekunžu pārsvaru no otrās vietas. Pirms noslēdzošās sacensību dienas intervijā Tomasam jautāja, kas ir tas, kas būtu jāizdara un Tomass atbildēja: "Tikai bez lieka stresa, gāzi grīdā un uz priekšu!”

Tomasa komanda ir informējusi, ka sportists piedalīsies sacensībās līdz pavasarim un šajā sezonā startēs OK Senior klasē. Kādas būs iespējas turpināt sezonu, nav zināms, viss būs atkarīgs no dažādiem apstākļiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi