Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Stupelis: Aizvadītā sezona vairāk bija izdzīvošana trasē, nevis startēšana

Aizvadītā sezona bija vairāk izdzīvošana trasē, nevis startēšana, uzskata Latvijas vadošais blakusvāģu motokrosa kantētājs un trīskārtējais pasaules čempions Kaspars Stupelis.

Jau ziņots, ka Stupelis un viņa komandas biedrs Etjēns Bakss no Nīderlandes aizvadītajā sezonā izcīnīja trešo vietu pasaules čempionāta kopvērtējumā. Uzvaru sacensībās izcīnīja Marvins Vanlušens no Beļģijas, bet otrajā vietā palika nīderlandieša Kūna Hermana pilotētā ekipāža.

"Trešā vieta iepriekšējā sezonā nebija tas, uz ko mēs pirms sezonas bijām cerējuši," aģentūrai LETA sacīja Stupelis. "Daudzi saka, ka mums brīžiem nepaveicās, jo bija arī savainojumu problēmas, tomēr es uz šīm neveiksmēm skatos citādāk. Ja ir kritiens, tad mēģinu saprast, kādēļ tas notika un censties nākamreiz darīt visu, lai tas neatkārtotos."

"Mums visas sezonas garumā bija ļoti viļņaini rezultāti un bija kopumā pieci posmi, kuros neguvām punktus. Ja mēs nebūtu palikuši uz nullēm šajos posmos, būtu ļoti tuvu cīņā par titulu, jo nulle ir un paliek nulle. Pirmo vietu vietu ieguvēji bija ātri un labi sagatavojušies. Lai izcīnītu titulu, nedrīkst būt tik daudz nulles un čempiona Vanlušena ekipāža to pierādīja. Viņš ar savu kantētāju pat sliktās dienās spēja iegūt punktus," uz aizvadīto sezonu atskatījās kantētājs.

Sezonas pirmajā posmā marta beigās Stupeļa ekipāža piedzīvoja smagu kritienu, kā rezultātā latvietim tika salauztas trīs ribas un plīsa kājas muskulis, kamēr Bakss salauza atslēgas kaulu piecās vietās. Savukārt maijā ceturtajā posmā pēc kritiena Bakss izsita plecu. Kritieni gan netraucēja ekipāžām atgriezties trasēs jau nākamajos etapos.

"Jāsaka gan, ka no šiem pieciem posmiem tikai viens bija tāds, kuru varētu nosaukt par neveiksmi. Man vienmēr patīk analizēt un saprast, kāpēc konkrētās lietas notika un ko darīt labāk nākamreiz. Nevarētu teikt, ka vienmēr arī vainīgi bijām mēs - braucēji, bet dažkārt pievīla arī tehniskas ķibeles, kā piemēram, motora ražotājs varēja ielikt jaunāku vai labāku detaļu," atklāja sportists.

Stupelis arī noteica, ka aizvadītā sezona jau no pirmā posma izvērtās ļoti sarežģīta.

"Bija situācijas, kad divas nedēļas vēlāk pēc kritiena bija jākāpj uz motocikla ar lauztiem kauliem un pretsāpju zālēm. Šajā laikā nevar normāli trenēties un sagatavoties, kas rada diskomfortu, turklāt, ja iepriekšējā posmā, rupji sakot, esi kritis uz nosišanās robežas, tu nevari nedēļu vēlāk izmest to ārā no prāta un aizbraukt visiem pa priekšu. Tas liek būt piesardzīgākam un, protams, ietekmē rezultātu," izteicās Stupelis.

"Šogad mums bija tikai viena uzvara posmā, kas mūsu līmenim bija pārsteidzoši. Kvalifikācijās un treniņbraucienos 70%-80% mēs bijām ātrākie, skatoties apļu laikus. Ātrums un motocikls bija labs, bet viss sezonas pirmajā posmā aizgāja nepareizajā virzienā un tā šī sniega bumba vēlās uz priekšu. Pēc Ukrainas posma atkopāmies un domājām, ka būsim ierindā. Uzvarējām pirmo braucienu un atkal kritiens otrajā - atkal traumas - tā bija vairāk izdzīvošana, nevis startēšana," noteica latvietis.

Stupelis un Bakss arī nākamajā sezonā startēs pasaules čempionātā, Stupelim cerot izcīnīt savu karjeras ceturto titulu.

Stupelis divas reizes par pasaules čempionu kļuvis ar leģendāro nīderlandieti Danielu Vilemsenu (2003. un 2004.gadā), bet 2015.gadā viņš triumfēja Baksa ekipāžas sastāvā. Tāpat viņš piecas reizes kļuvis par vicečempionu, divreiz to paveicot ar leģendāro latvieti Kristeru Serģi, bet trīs reizes ar Baksu.

Aizvadītajā sezonā divi no 12 posmiem notika Latvijā - Cēsīs un Stelpē. Sākotnēji kalendārā bija 13 posmi, bet septembra vidū vēl viens Vācijā paredzētais etaps tika atcelts, līdz ar to pasaules čempioni tika noteikti 12 etapos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi