Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Zviedrijas rallijs: Ožjē nostiprinās vadībā, Hirvonens izstājas no cīņas par uzvaru

Noslēdzoties priekšpusdienas ātrumposmiem pasaules rallija čempionāta otrajā posmā Zviedrijā, sacensību vadībā izdevies nostiprināties “Volkswagen” komandas braucējam Sebastianam Ožjē.

Piektdienas rītā sportisti veica trīs ātrumposmus – 15, 23 un 24 km garus. Ožjē izdevās uzrādīt labākos laikus SS2 un SS3, kamēr SS4 ātrākais bija “M-Sport Ford” komandas pilots Madss Estbergs, bet Ožjē ieņēma otro vietu. Kopvērtējumā tas Ožjē ļāvis jau par desmit sekundēm apsteigt Sebastianu Lēbu no “Citroen” un paša komandas biedru Jāri-Mati Latvala. Šos divus braucējus savā starpā šķir tikai 0.8 sekundes.

Tikmēr ļoti veiksmīga debija WRC klasē izvērtusies Pontusam Tidemandam (“Tidemand Ford”), kurš pēc kopumā veiktiem četriem ātrumposmiem ir ceturtais, lai gan līderim Ožjē zaudē 35 sekundes. Toties jaunais zviedrs savā mājas trasē ir apsteidzis daudzus pieredzējušākus sportistus, tostarp savu patēvu Heningu Solbergu (“Solberg Ford”).

Vairākajiem WRC ieskaites braucējiem rallijs sācies neveiksmīgi. Viens no tiem ir divkārtējais Zviedrijas rallija uzvarētājs Miko Hirvonens, kurš jau SS2 iebrauca kupenā un tikai pēc ilgas mocīšanās tika atpakaļ trasē. Rezultātā “Citroen” pilots, kurš Zviedrijā uz pjedestāla bijis pēdējos trīs gadu pēc kārtas, pazaudēja vairāk kā 25 minūtes un cīņu par uzvaru (visticamāk, arī par punktiem) ir beidzis.

Laiku zaudējuši arī citi WRC braucēji. Metjū Vilsons (“Qatar Ford”) un Halids Al-Kasīmī (“Citroen”) izlidoja no trases vienā un tajā pašā līkumā, Jarko Nikara (“Nikara Mini”) kupenā pavadīja īpaši ilgu laiku un tāpat ievērojami atpalek ukrainis Oleksijs Tamrazovs (“Tamrazov Ford”), Mihals Košcjužko (“Lotos Mini”) un Hase Gustafsons (“Gustafsson Ford”). Savukārt rallija “Liepāja-Ventspils” uzvarētāju Jāri Ketomā (“Ketomaa Ford”) esot piemeklējušas tehniska problēmas, kas gan neprasīja ļoti lielu laika zaudēšanu – soms pašlaik ir vienpadsmitais.

Zviedrijas rallijā piedalās arī Latvijas komanda “Sports Racing Technologies” ar krievu pilotu Vasīliju Grjazinu, kurš oficiāli brauc zem Latvijas karoga. Startējot ar “Ford Fiesta S2000″ sacīkšu mašīnu, Grjazins vēl šī rīta ātrumposmus nav pabeidzis.

Zviedrijas rallija kopvērtējums pēc SS4

Vieta Pilots Mašīna Laiks
1. Sebastien Ogier Volkswagen Polo R WRC 38:26.0
2. Sebastien Loeb Citroen DS3 WRC +10.1
3. Jari-Matti Latvala Volkswagen Polo R WRC +10.9
4. Pontus Tidemand Ford Fiesta RS WRC +35.7
5. Evgeny Novikov Ford Fiesta RS WRC +37.8
6. Mads Ostberg Ford Fiesta RS WRC +40.0
7. Juho Hanninen  Ford Fiesta RS WRC +1:02.6
8. Dani Sordo  Citroen DS3 WRC +1:12.5
9. Thierry Neuville Ford Fiesta RS WRC +1:24.2
10. Henning Solberg  Ford Fiesta RS WRC +1:44.6

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi