Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas valsts mežu MTB maratons sāksies 2.augustā ar Cēsu - Valmieras braucienu

Latvijas valsts mežu kalnu riteņbraukšanas maratona sezona sāksies 2.augustā ar Cēsu - Valmieras braucienu, otrdien ziņoja sacensību organizatori.

2020.gada riteņbraukšanas sezona kā Latvijā, tā citviet pasaulē ir krasi atšķirīga no iepriekšējiem gadiem. Pavasarī Latvijā tika rīkotas virtuālās sacensības Cēsis - Valmiera, bet jau no jūnija ikvienam ir iespēja baudīt Latvijas skaistās velo trases, piedaloties "Latvijas valsts mežu" kalnu riteņbraukšanas maratona individuālajos braucienos. Savukārt 2.augustā Cēsīs tiks dots starta šāviens arī klasiskajai kalnu riteņbraukšanas maratonu sezonai.

Posms Cēsis-Valmiera pēdējo 20 gadu laikā kļuvis par Latvijas riteņbraukšanas klasiku, kas katru gadu notiek aprīļa beigās. Pērn sacensību maršruts pirmo reizi veda pretējā virzienā, bet šogad atkal atgriezīsies tradicionālajā vietā ar startu Cēsīs un finišu Valmierā. Distances vedīs pa skaistajām Gaujas Nacionālā parka takām un ceļiem. Pirmais posms būs lieliski piemērots iesācējiem, jo trases būs gana demokrātiskas, iztiekot bez gariem un stāviem kāpumiem, kā arī nobraucieniem.

Sacensību dalībniekiem ir iespēja izvēlēties starp "Lielbāta" tautas, "Toyota Hybrid" sporta un "Mammadaba" veselības distancēm. Tikmēr mazākos braucējus sagaida "Maxima" bērnu braucieni, kur vecākajās grupās atjaunots sacensību elements.

Sacensību starta centrs atradīsies Vienības laukumā. Netālu no tā notiks arī "Maxima" bērnu braucieni. Finiša centrs Valmierā tikmēr būs pie Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcas.

Sacensības atbalsta Cēsu novada un Valmieras pilsētas pašvaldības.

"Latvijas valsts mežu" kalnu riteņbraukšanas maratons turpina SEB kalnu riteņbraukšanas maratona tradīcijas. Velo pasākums paredzēts visai ģimenei, kam patīk aktīvā atpūta, azarts un vēlme baudīt skaisto Latvijas dabu. 2020.gada sezonā iekļauti pieci klasiskie seriāla posmi, kas notiks Cēsīs un Valmierā (2.augusts), Siguldā (15.augusts), Talsos (27.septembris), Ikšķilē (11.oktobris) un Ropažos (24.oktobris).

Latvijas čempioni tiks noskaidroti posmā Siguldā 15.augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi