Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Alafilips triumfē PČ riteņbraukšanā grupas braucienā; Skujiņam 29. vieta

Francijas riteņbraucējs Žiljēns Alafilips svētdien Imolā triumfēja 2020.gada pasaules čempionāta šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā, kamēr no trim latviešiem labākais bija Toms Skujiņš, kurš izcīnīja 29.pozīciju.

Svētdien riteņbraucējiem bija jāveic 258,2 kilometrus gara, kāpumiem bagāta un smaga distance ar finišu Imolas autodromā. 

Lielu daļu distances vadībā bija septiņu riteņbraucēju liela grupiņa, kuras pārsvars pār peletonu vienubrīd sasniedza septiņas minūtes. Tiesa, līderu vidū nebija titula pretendentu, un aptuveni 70 kilometrus pirms finiša pēdējie bēgļi tika noķerti.

Turpinājumā līderu grupas priekšgalā aktīvu sniegumu demonstrēja francūži. Alafilips izšķirošajā atrāvienā aizbrauca pēdējā kāpuma smailā aptuveni 12 kilometrus pirms finiša.

"Deceuninck - Quick Step" riteņbraucējs uzvaru svinēja solo finišā, distanci beidzot sešās stundās 38 minūtēs un 34 sekundēs. Pēc finiša Alafilips izplūda asarās.

24 sekundes vēlāk finišēja pieci riteņbraucēji, sudrabu izcīnot beļģim Voutam van Ērtam, bet bronzu - šveicietim Markam Hiršam. 

Alafilips ir pirmais francūzis kopš 1997.gada, kurš uzvarējis pasaules čempionāta grupas braucienā. Pirms 23 gadiem to iespēja Lorēns Brošārs.

"Par šo brīdi esmu sapņojis visu savu karjeru," pauda 28 gadus vecais Alafilips. "Tik daudz reižu esmu bijis tuvu tam, taču ne reizes neesmu kāpis uz pjedestāla. Ierados šeit ar lielām ambīcijām. Šī man ir sapņu diena. Gribu pateikties visiem, kuri mani atbalsta un seko līdzi manam sniegumam. Francijas komanda šodien bija ļoti stipra."

Alafilips līdzšinējā karjerā uzvarējis Lielbritānijas un Kalifornijas tūrēs, kā arī viendienās Milānā-Sanremo, Valonijā, Sansevastjanā un Sjēnā. Aizpērn viņš uzvarēja "Tour de France" kalnu karaļa ieskaitē.

Skujiņš čempionam zaudēja trīs minūtes un 34 sekundes, kas deva 29.vietu un 20 UCI punktus. Četras pozīcijas zemāk bija šī gada "Tour de France" čempions Tadejs Pogačars no Slovēnijas.

Krists Neilands no Alafilipa atpalika 16 minūtes un 20 sekundes, ieņemot 58.vietu un tiekot pie trim UCI punktiem, kamēr Latvijas čempions grupas braucienā Viesturs Lukševics nefinišēja.

Sākotnēji pasaules čempionātam šosejas riteņbraukšanā bija jānotiek Šveices kalnu pilsētiņā Ēglā, kur atrodas arī Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) mājvieta. Augustā Šveices valdība gan lēma pastiprināt ierobežojumus, lai apkarotu Covid - 19 straujo izplatību. Pieņemtie lēmumi pasaules čempionāta norisi Šveicē padarīja neiespējamu.

Operatīvi UCI strādāja pie čempionāta pārcelšanas uz citu valsti. Nozīmīgo sacensību norise tika pārcelta uz Itālijas pilsētu Imolu, kas atrodas netālu no Boloņas. Sacensības norisinājās šajā nedēļā no ceturtdienas līdz svētdiena. Čempiona tituli šogad tika noskaidroti tikai elites grupā, bet iepriekš pasaules čempionātā startēja arī junioru un U-23 grupu sportisti.

Latviju pasaules čempionātā pārstāvēja pieci sportisti.

Pērn Skujiņš izcīnīja 21.vietu, kas Latvijai ir augstākais kopš 2000.gada, kad triumfēja Romāns Vainšteins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi