Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Arī pagājušā gada Tour de France čempions Tomass piedzīvojis smagu kritienu

Pagājušā gada prestižā daudzdienu velobrauciena Tour de France uzvarētājs Džeraints Tomass Šveices tūres notiekošajās sacensībās otrdien piedzīvoja smagu kritienu.

"Diemžēl Tomasam nācās izstāties no Šveices tūres," sociālajā vietnē Twitter vēstīja viņa komandas Ineos ziņojums. "Pēc kritiena viņš aprunājās ar komandu un tika nogādāts slimnīcā, lai veiktu pārbaudes."

No televīzijas pārraidēs redzamajiem attēliem Tomass pēc kritiena ātrā nobraucienā turēja savu plecu, bet sadursme notika ar Astana komandas vienu no braucējiem.

Tomass ir pagājušā gada Tour de France čempions, un pēc viņa komandas biedra Kristofera Frūma kritiena Criterium du Dauphine sacensībās aizvadītajā nedēļā Ineos komanda tieši šo britu braucēju bija izvēlējusies kā vienības vadošo braucēju.

Sagaidāms, ka šis kritiens krietni ietekmēs Tomasa izredzes būt teicamā formā uz Tour de France velobraucienu.

Tomass pērnajā gadā cīņā par titulu apsteidza savu komandas biedru un četrkārtējo Tour de France uzvarētāju Frūmu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pagājušajā nedēļā smagu kritienu piedzīvoja arī Frūms, kas viņam ne tikai liegs piedalīties Tour de France, bet arī, visticamāk, viņam būs jāizlaiž visa atlikusī sezona.

Šīs būs kalnainākais Tour de France tā pastāvēšanas vēsturē. Dalībniekiem būs jāšķērso 30 kategorizētie kāpumi, bet piecu posmu finiši būs jāveic kalnos, no kuriem trīs būs augstāki par 2000 metriem virs jūras līmeņa.

Tour de France startēs 6. jūlijā Beļģijas galvaspilsētā Briselē, lai atzīmētu 50 gadus kopš Edija Merksa pirmās no piecām uzvarām šajās sacensībās. Prestižās daudzdienu sacīkstes noslēgsies Elizejas laukos Parīzē 28.jūlijā, kad riteņbraucēji būs pievarējuši aptuveni trīsarpus tūkstošus kilometru garo tūri.

Prestižais velobrauciens notiks jau 106.reizi un šogad apritēs 100 gadu, kopš šajā velobraucienā ir kopvērtējuma līdera dzeltenais krekliņš.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi