Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Blūms un Ardava uzvar pirmajā sezonas SEB MTB maratonā no Cēsīm līdz Valmierai

Vērienīgākā kalnu riteņbraukšanas seriāla SEB MTB pirmajā posmā Cēsis-Valmiera Toyota Hybrid 56km maratona distancē vīriešiem dubultuzvaru svinēja pagājušās sezonas pasaules kausa desmitnieka braucēji U23 grupā no ZZK komandas Mārtiņš Blūms un Arnis Pētersons, bet sievietēm rīdziniecei Leldei Ardavai (Rietumu banka–Rīga), piepalīdzot komandas biedram Armandam Bēcim, izdevās par sešām sekundēm apsteigt Katrīnu Jaunslavieti (ZZK).

Savukārt Virši – A 44km distancē pirmie finišā līniju šķērsoja ķekavnieks Kristofers Bindemanis (Sportlife) un alūksniete Beāte Kovgere (EMU Mālpils SK). Komandām uzvaru svinēja ZZK maratonā, bet Hawaii Express-Filter pusmaratonā.

Pagājušajās brīvdienās sākās arī otrs no abiem galvenajiem kalnu riteņbraukšanas seriāliem Latvijā SEB MTB, kuram tā jau ir 16.sezona. Pirmajā posmā vērienīgākā MTB seriāla dalībnieki veica tradicionālo maršrutu no Cēsīm uz Valmieru, taču šoreiz ar nedaudz pamainītu trasi. Kopā visās četrās distancēs sacentās nedaudz vairāk kā 2000 riteņbraucēju, visvairāk kā parasti pulcējot pusmaratonā.

Prestižākajā Toyota Hybrid 56km distancē, kur kopā sacentās vairāk nekā 170 dalībnieki, gan vīriešiem, gan sievietēm bija citādāks scenārijs nekā pirms nedēļas pirmajā posmā Vivus.lv MTB Ventspilī. Vīriešu konkurencē abi galvenie favorīti no ZZK komandas Mārtiņš Blūms un Arnis Pētersons jau trases pirmajā pusē pēc veiktajiem dažiem kilometriem mēģināja veikt atrāvienu, un viņiem tas izdevās, jo pat tuvākie konkurenti – 2016.gada Eiropas čempions MTB maratonā Pēters Prūss (Rietumu banka-Rīga) ar komandas biedru Dmitriju Sorokinu un Sportlfe līderi Oskaru Muižnieku – nespēja turēt līdzi cēsnieku tempam. Pusdistancē ZZK braucēji pakaļdzenošajam trio atradās priekšā nedaudz virs minūtes, bet līdz finišam starpsezonā labu formu uztrenējušie Vilmāra Tomsona audzēkņi savu pārsvaru palielināja līdz 1:43. Tā kā pirms nedēļas bija uzvarējis pašreizējais Latvijas čempions MTB maratonā Pētersons, tad šoreiz pirmais finiša līniju šķērsoja pagājušā gada valsts čempions MTB krosā (XCO) un SEB 2016.gada sezonas kopvērtējuma uzvarētājs Blūms.

Atšķirībā no ZZK līderiem, abi Rietumu banka-Rīga vadošie MTB riteņbraucēji kopā nenoturējās, abus šķirot nedaudz virs minūtei. Trešais finišēja pagājušā gada pirmā posma uzvarētājs Sorokins, bet trīs minūtes aiz uzvarētājiem finišā ieradās Prūss. Arī 5.vietas ieguvējs Muižnieks finišēja vienatnē (+5:33), bet, finiša spurtā apsteidzot pārus konkurentus, sešinieku noslēdza Kārlis Tone (ZZK), kurš sasniedza savu labāko rezultātu SEB MTB sacensībās, jo līdz šim nebija iekļuvis starp labākajiem desmit.

Sievietēm maratona distancē starp Leldi Ardavu un Katrīnu Jaunslavieti jau bija daudz sīvāka spēkošanās par uzvaru nekā pirms nedēļas Ventspilī, jo šoreiz ZZK braucēja Jaunslaviete neļāva pagājušās sezonas kopvērtējuma uzvarētājai Ardavai atrauties. Beigās, pateicoties arī savam komandas biedram Bēcim, Lelde finišēja pirmā un atkārtoja pēdējo divu gadu panākumu sezonas pirmajā posmā, par 6 sekundēm apsteidzot Katrīnu. Trešo vietu ieguvusī igauniete Grēte Steinburga atpalika jau septiņas ar pusi minūtes.

Virši-A 44km vairāk nekā pusdistanci vienkopus nobrauca vairāk nekā 40 riteņbraucēju, bet beigās vadošajā grupā bija palikuši tikai desmit. Tomēr līdz sprintam beigās nenonāca, jo līdz finišam 18 gadus vecais Kristofers Bindemanis (Sportlife) bija iekrājis pāris sekunžu pārsvaru un izcīnīja uzvaru. Otro un trešo vietu finiša spurtā izcīnīja Krišjānis Jansons-Ratiniks (Gandrs-Merida) un Toms Dinsbergs (Hawaii Express-Filter). Sievietēm pēc gada pārtraukuma pie otrās uzvaras SEB MTB tika Beāte Kovgere, bet otrajā un trešajā vietā ierindojās ļoti abi nostartējušās jaunietes Enija Kaņepēja un Līna Svarinska.

Komandu ieskaitē, kur tiek rēķināti labāko četru komandas pārstāvju rezultāti, uzvaru maratona distancē izcīnīja ZZK, kurai vienīgajai desmitniekā bija četri pārstāvji. Otro vietu nodrošināja Rietumu banka-Rīga, kuras trīs riteņbraucēji iekļuva top10, bet trijnieku noslēdza Sportlife. Pusmaratonā nepārspēti palika Hawaii Express-Filter, kas aiz sevis atstāja Sportland-Bottechia, bet trijnieku arī šeit noslēdza Sportlife.

SEB MTB Maratona otrais posms notiks 21. maijā Siguldā, kur visticamāk būs jauns uzvarētājs, jo ZZK līderi tajā nedēļas nogalē Čehijā uzsāks jauno pasaules kausa sezonu XCO.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi