Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Britiem dubultriumfs Eiropas čempionātā BMX; Buldinskai 12. vieta

Sestdien Glāzgovā ar izšķirošajiem braucieniem noslēdzās Eiropas elites čempionāts BMX riteņbraukšanā. Elites vīru grupā par sacensību uzvarētāju kļuva brits Kails Evans. No Latvijas sportistiem visaugstāko vietu ieņēma Vanesa Buldinska, kurai 12. pozīcija, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Arī Eiropas elites čempionāta BMX riteņbraukšanā noslēdzošajā sacensību dienā Skotijas lielākajā pilsētā Glāzgovā iztika bez lietus un spēcīga vēja. Tas ļāva sacensības aizvadīt bez jebkādiem aizkavējumiem. Vīrieši izšķirošās cīņas par godalgām sāka no astotdaļfināliem, bet dāmas no pusfināliem.

No Latvijas izlases vīriem kvalifikācijas sacensības pārvarēja Helvijs Babris (3. vieta savā priekšbraucienu grupā) un Kristens Krīgers (4. vieta). Tikmēr dāmu konkurencē starp pusfinālistēm bija gan Vineta Pētersone, gan Vanesa Buldinska (abām 4. vieta).

Kā pirmais no latviešiem savu astotdaļfināla braucienu aizvadīja “MŠA – Valmieras puikas/ AKSSC” ikdienā pārstāvošais Helvijs Babris. Trenera Mika Puķīša audzēknim bija piektā celiņa izvēle. Konkurentu vidū mūsu sportistam bija lielisku sniegumu demonstrējušais brits Kaiss Vaits, nīderlandietis Deivs Van Der Burgs un citi. Pirmajā taisnē Babris atradās sestajā pozīcijā. Virāžā mūsu sportists, cenšoties uzlabot savu pozīciju, izvēlējās braukt pa iekšmalu. Tas šajā reizē neattaisnojās. Mūsu braucējs iebrauca trajektorijā pa kuru brauca beļģu sportists, kurš mirkli aizķēra Babra velosipēdu. Sekoja kritiens, kas pārvilka svītru cerībām par ceturtdaļfinālu. Savā braucienā Helvijs ieņēma sesto vietu.

Kristens Krīgers startēja nākamajā astotdaļfinālā no ne tik labvēlībā astotā celiņa. Pirmajā taisnē jelgavnieks atradās sestajā pozīcijā, bet vēl pirms ieejas virāžā viņu pa iekšmalu apsteidza abi aiz muguras esošie konkurenti. Virāžā mūsu sportists izvēlējās samērā augstu trajektoriju, kamēr kritienu zemāk piedzīvoja trīs konkurenti, kuru vidū arī krievs Aleksandrs Katješevs. Lai arī Kristens spēja izvairīties no kritiena, tomēr pirmie četri sportisti bija ievērojami atrāvušies un panākt viņus neizdevās. Braucienā Krīgeram piektā vieta, kas neļāva sacensības turpināt ceturtdaļfinālā.

Notikumiem bagāta un aizraujoša cīņa bija vērojama lielajā finālā, kur jau no starta vadībā izvirzījās mājinieku mīlulis Kails Evans. Brits savas pozīcijas trases laikā tikai nostiprināja, kamēr ļoti sīva cīņa izvērtās par otro vietu starp lieliski sacensības aizvadošo britu Kaisu Vaitu, pasaules čempionu Silveinu Andrē un šveicieti Davidu Grāfu. Aizvadot lielisku pēdējo trases daļu, otro vietu izrāva Vaits, nodrošinot mājiniekiem dubultuzvaru. Trešais tikmēr palika Andrē.

Sieviešu pusfinālos abām mūsu meitenēm astotie celiņi savos braucienos. Vineta Pētersone sekmīgi pārvarēja pirmo lēcienu, kamēr kritienu tajā piedzīvoja pērnā gada pasaules junioru čempione un šo sacensību mājiniece Betānija Šrīversa, kā arī pieredzējusī francūziete Manona Valentino. Trenera Ģirta Kātiņa audzēkne tikmēr atradās sestajā pozīcijā, kurā arī finišēja. Eiropas čempionātu Vineta Pētersone noslēdza 13. vietā. Vanesa Buldinska otrajā pusfināla braucienā jau pēc starta nonāca septītajā pozīcijā. Lai arī kā mūsu sportiste necenstos, debijas gadā elites grupā augstāk viņai neizdevās tikt. Sacensību noslēgumā “Mītavas kumeļi/ Jelgavas BJSS AKSSC” ikdienā pārstāvošā sportiste ieņēma 12. vietu, pusfināla braucienā sasniedzot ātrāku laiku nekā otrā mūsu sportiste.

Par Eiropas čempioni aizraujošā cīņā kļuva esošā pasaules čempione Laura Smuldersa no Nīderlandes. Trases otrajā daļā viņai ļoti cieši pietuvojās dāniete Simona Kristensena. Apsteigt Smuldersu gan viņai neizdevās. Nīderlandes sportiste lieliski aizvadītajai sezonai pievienoja Eiropas čempiones titulu. Kristensenai otrā vieta, bet pie bronzas tika Krievijas sportiste Jaroslava Bondarenko.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi