Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Kalnu riteņbraukšanas cienītāji bauda aizraujošo LVM MTB maratona Priekules posmu

Sestdien Priekulē aizvadīts Latvijas valsts mežu Kalnu divriteņu maratona (LVM MTB) sezonas sestais posms. Toyota Gravel distancē uzvaras laurus plūca Māris Bogdanovičs un Katrīna Jaunslaviete- Kipure. Tikmēr Lielbāta MTB distancē finiša līnijas pirmie šķērsoja Gusts Lapiņš un Laura Ramane.

Priekules posms, kas pērn dalībnieku aptaujā saņēma augstāko novērtējumu starp visiem LVM MTB maratona posmiem, šogad izcēlās ar sezonas garākajām trasēm. Lai arī garas, tomēr trases bija paugurainas un interesantas. Sacensību centrs atradās Priekules vidusskolas stadionā, kur risinājās arī azartiskie “Maxima” bērnu braucieni. Lielākais izaicinājums saulainajā dienā dalībniekiem bija spēcīgā svelme.

“Toyota Gravel” distancē dalībnieki sacentās 79 kilometru garajā distancē. Distances pirmajā daļā izveidojās sešu braucēju liels atrāviens, kas vēlāk gan sadalījās. Beigu daļā solo vadību ieguva Māris Bogdanovičs, no “Giant&Liv team Latvia”, kurš arī izcīnīja uzvaru. Tuvāko sekotāju Sandiju Kļaviņu (“VeloExpress Scott” Māris apsteidza par deviņām sekundēm. Liels panākums Matīsam Zērvēnam (“Roadex”), kurš ieņēma trešo pozīciju, 33 sekundes aiz uzvarētāja. Labāko sešiniekā iekļuva arī –Kārlis Vanags, Juris Damškalns (“DTG – MySport”) un Arnis Lācis.

Dāmu konkurencē pārliecinošs triumfs “ZZK” sportistei Katrīnai Januslavietei-Kipurei, kura tuvāko sekotāju Renāti Rodionovu (“ĀdažiVelo”) apsteidza par 14 minūtēm un 54 sekundēm. Trešā vieta Kristai Pūcītei, kuru no uzvarētājas šķīra vairāk nekā 35 minūtes.

Daudz sīvāk ritēja sacensības azartiskajā “Lielbāta MTB” distancē. Nepilnu 40 kilometru garajā trasē pēdējos metros nedaudz ātrāks par konkurentiem bija kuldīdznieks, Latvijas junioru čempions šosejas riteņbraukšanā individuālajā braucienā Gusts Lapiņš. Kuldīdznieks tuvāko sekotāju un vienaudzi Raineru Zviedru (“Dako Ziemeļvidzeme”) apsteidza par 3 sekundēm. Trešais finišā iebrauca kopvērtējuma līderis Ģirts Cirvelis (“Roadex”), kuru no uzvaras šķīra 13 sekundes.

Dāmu konkurencē uz uzvaru takas atgriezās “Bauskas velokomandas” pārstāve Laura Ramane. Viņa par vairāk nekā trīs minūtēm pārspēja Smiltenes posmā uzvarējušo jauniešu grupas meiteni Amandu Reiliju Zariņu (“Baldones velo komanda”). Labāko trijnieku noslēdza “Latvian Cycling girls komandu pārstāvošā Anita Antone.

Zēnu un meiteņu grupas sacensībās, kas tradicionāli notiek “Mammadaba” Veselības brauciena distancē, uzvaras laurus turpināja plūkt “DTG – MySport” pārstāvis Rihards Lozbers. Talsiniekam uzvara gan nāca krietni grūtāk kā iepriekšējos posmus. Tuvāko sekotāju Alvilu Pētersonu viņš apsteidza vien par nepilnu sekundi. Trešā vieta ventspilniekam Kristam Buncim. Meitenēm pirmā vieta Katei Skujiņai (“Wess motors Toyota”). Viņai sekoja Laura Klismete un Loreta Vaisūna.

Sezonas noslēguma posms gaidāms 24. septembrī Ropažu novada Zaķumuižā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi