Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Muižnieks un Ardava svin uzvaras LVM MTB maratona Jaunpiebalgas posmā

Lieliskos laika apstākļos Jaunpiebalgas novada Vanagkalnā aizvadīts Latvijas valsts mežu MTB maratona ceturtais posms. Skaistajos Piebalgas pakalnos ātrākais Toyota Hybrid distancē bija kopvērtējuma līderis Oskars Muižnieks, kamēr dāmu konkurencē nepārspēta izrādījās Lelde Ardava. Tikmēr Lielbāta Tautas distancē pirmās uzvaras sezonā svinēja Rodžers Petaks un Renāte Rodionova.

“Vanagkalns”, kas gadiem ilgi ir pazīstama kā draudzīga vieta aktīva dzīves veida piekritējiem, pirmo reizi uzņēma Latvijas valsts mežu MTB maratona seriāla posmu. “Vanagkalna” saimnieks Raimonds Dombrovskis bija parūpējies to, lai ikviens justos kā mājās. Sacensību trases, salīdzinājumā ar iepriekšējiem posmiem, bija krietni ātrākas. Tajās varēja izbaudīt slavenos Piebalgas pakalnus. Smagākās vietas bija pļavas posmos, kas pārbaudīja ne vien braucēju ātrumu, bet arī izturību.

Prestižajā “Toyota Hybrid” distancē, kuras garums sasniedza 52 kilometrus, pirmajā starta rindā stājās kopvērtējuma līderis Oskars Muižnieks, “Merrild” aktīvākā braucēja krekla īpašnieks Lauris Purniņš (abi “DTG – MySport”) un līdere sieviešu vērtējumā Lelde Ardava (“Volkswagen komerctransports – Veloprofs.lv”).

Lai arī ātrajā trasē sekoja vairāki atraušanās mēģinājumi, no kuriem nopietnākais bija Aleksandra Patrijuka un Dāvja Dzeņa dueta mēģinājums iegūt nozīmīgu pārsvaru, tomēr viss izšķīrās pļavas posmos pēdējos kilometros. Sekmīgs solo izrāviens padevās kopvērtējuma līderim Muižniekam. No Alūksnes nākušais riteņbraucējs ieguva nelielu vadību, ko prata saglabāt līdz finišam. Oskaram četros posmos četras uzvaras. Trasē viņš pavadīja 1 stundu 39 minūtes un 52 sekundes.

Sešas sekundes vēlāk finišēja un otro vietu ieguva “VeloRīts” komandas riteņbraucējs Tāvi Kannimaē. Tikmēr trijnieku noslēdza Igaunijas eksčempions Pēters Tarvis. Kopvērtējuma galvgalī izmaiņas nav notikušas. Muižnieks ir pirmais, bet aiz viņa seko divi citi “DTG – MySport” vīri – Lauris Purniņš un Uldis Ālītis.

Toyota Hybrid distances rezultāti vīriešiem absolūtajā vērtējumā – Jaunpiebalgas etaps:

1. Oskars Muižnieks, DTG – MySport, 01:39:52

2. Taavi Kannimae, VeloRīts, 01:39:58

3. Peeter Tarvis, Igaunija, 01:40:01

4. Dmitrijs Sorokins, ZZK, 01:40:09

5. Jēkabs Jaunslavietis, Patria – Bottecchia, 01:40:13

6. Uldis Ālītis, DTG – MySport, 01:40:31

Sieviešu absolūtajā ieskaitē pie otrās uzvaras četros posmos tikusi Lelde Ardava. “Volkswagen komerctransports – Veloprofs.lv” sportistei otrajā vietā sekoja Anita Antone (Baldones velokomanda), bet trešā vieta “Ādaži Velo” braucējai Zandai Rutkovskai.

Toyota Hybrid distances rezultāti sievietēm absolūtajā vērtējumā – Jaunpiebalgas etaps:

1. Leldes Ardava, Volkswagen komerctransports – Veloprofs.lv, 01:53:19

2. Anita Antone, Baldones velokomanda, 02:00:39

3. Zanda Rutkovska, Ādaži Velo, 02:06:28

4. Kristīne Kazaka, Wendi, 02:38:07

5. Linda Tautere, HM Agro, 02:47:09

Komandu vērtējumā uzvaru sēriju turpināja “DTG – MySport” vīri, kuriem seko “Patria – Bottecchia” un “NN Sporta kluba” komandas.

“Lielbāta” Tautas brauciena dalībnieki mērojās spēkiem 42,2 kilometru garajā distancē. Arī šeit viss izšķīrās neilgi pirms finiša. Vispirms sekmīgu atrāvienu veica divos posmos uzvaru izcīnījušais Pauls Rubenis (“Volkswagen komerctransports – Veloprofs.lv”). Viņam sekot spēja “ZZK” komandas pārstāvis Rodžers Petaks. Cēsiniekam Petakam pēdējā kāpumā izdevās apsteigt Rubeni un spraigā cīņā arī nosargāt uzvaru. Šis Latvijas MTB XCO krosa čempionam junioriem bija pirmais panākums absolūtajā vērtējumā Latvijas valsts mežu MTB maratona posmos. Otrā vieta Rubenim, bet trijnieku noslēdza “Pulsaar” komandas pārstāvis Sandijs Kļaviņš.

Lielbāta Tautas distances rezultāti sievietēm absolūtajā vērtējumā – Jaunpiebalgas etaps:

1. Rodžers Petaks, ZZK, 01:22:59

2. Pauls Rubenis, Volkswagen komerctransports – Veloprofs.lv, 01:22:59

3. Sandijs Kļaviņš, Pulsaar, 01:23:05

4. Mārtiņš Daļeckis, Pulsaar, 01:23:07

5. Ģirts Cirvelis, Roadex, 01:23:08

6. Bruno Mārtiņš Binovskis, Elkor/ RRS Alfa, 01:23:08

Starp daiļā dzimuma pārstāvēm ātrākā izrādījās Renāte Rodionova. Carnikavas sporta centra pārstāvei pirmā uzvara absolūtajā vērtējumā. Otrā vieta kopvērtējuma līderei Santai Sanijai Jurgenai (“Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree”), bet trešā vieta Madarai Fūrmanei (“Seomedia.lv”). Kopvērtējumā līderu godu saglabā Ģirts Cirvelis un Santa Sanija Jurgena.

Komandu vērtējumā pēc viena posma pārtraukuma atkal uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa “Pulsaar” vīri. Otrā vieta “Volkswagen komerctransports – Veloprofs.lv”, bet trešā “ZZK – Cēsis” vienībām.

Lieliskā gaisotnē aizvadīts arī “Mammadaba” brauciens. Zēnu M14 grupā triumfēja Artūrs Nummurs (“Hawaii Express Scott”), otrais bija kopvērtējuma līderis un Nummura komandas biedrs Gusts Lapiņš, kamēr uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Linards Lukss (“Skanste/ Virši – A”). Šajā pat grupā meitenēm pirmā vieta Alisei Milčai, otrā pozīcija Elzai Bleidelei (“Wendi”), bet trešā Klintai Zvejniecei (Velolifestyle/ Smiltenes BJSS”). M12 grupā uzvarēja Kristers Celitāns, otrais bija Bruno Brēde, bet trešais Alvils Pētersons. Meiteņu W12 konkurencē uzvarēja Līva Šlosberga, kurai sekoja Stella Bleidele un Laura Klismete.

Azartiskā un sportiskā gaisotnē aizritēja arī “Maxima” bērnu braucieni. Organizatori apbalvoja 100. vietu ieguvējus, progresīvākos braucējus un labākos debitantus.

Latvijas valsts mežu MTB maratona sezona turpināsies 14. jūlijā, kad Vietalvā tiks aizvadīts piektais posms. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi